De vetste serie uit Nederland heet Brussel

Redactie 30 mrt 2017 Entertainment

Er zijn weinig series waar wij op de redactie allemaal enthousiast van worden maar Brussel heeft ons unaniem overtuigd. Dat dit een Nederlandse serie is, maakt het al helemaal bijzonder. Brussel doet ook helemaal niet Nederlands aan. KPN heeft alles uit de kast getrokken om dit tot de beste Nederlandse serie te maken en dat kun je zien.

De serie toont liefde, haat, familie en verraad en brengt de Europese politiek, Brussel haar inwoners, de geschiedenis van Europa en de machtsverhoudingen binnen ons continent op een meeslepende manier samen. De EU als slangenkuil, grote bedrijven als stropers. Wie niet jaagt, wordt opgegeten – dat is de moraal van de serie. Met meerdere wijdlopige verhaallijnen weet de serie grote actuele thema’s aan te snijden als migratie, oorlog, de radicale Islam en spanningen binnen Europa en haar Unie. Garantie voor ‘t puntje van je stoel.

Heel sterk gecast zijn de personages. Corrupte politici, meedogenloze oliemagnaten en de Nederlandse Moniek van Dalen. Een oud-minister die tegenwoordig als lobbyist in Brussel werkt. Een vrouw die kan drinken zonder dronken te worden, ‘s avonds een joint rookt of een gigolo bestelt maar overdag een gevaar is voor iedereen die haar onderschat. Want ook zij is een roofdier. Het zou ons niet verbazen als die types daadwerkelijk in de hoogste regionen van het Europese politieke spectrum rond banjeren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mooie vrouwen. Hallo Lily Travers (Sandra in de serie)! Halleluja zeg. Ook is er een hoofdrol weggelegd voor FHM500-hottie Carolien Spoor, die de rol van Nadja vertolkt.

fhm-brussel-kpn

Door de politiek, actie en spanning is de vergelijking met House of Cards snel gemaakt en een snufje Homeland zit er ook wel doorheen. Moniek van Dalen als Frank Underwood. Dat Brussel in het rijtje met deze vijf sterren series kan worden genoemd zegt eigenlijk al genoeg over de kwaliteit.

De serie zich af in vier verschillende landen uit twee continenten, bevat het eerste seizoen ruim honderdtwintig (gast)rollen en ademt iedere scène uit dat het budget afkomstig is van het pakhuis van Oom Dagobert. Het prestigeproject van Leon de Winter is een serie zoals nog niet eerder in ons kikkerlandje uit de grond is gestampt. Op zoek naar een nieuwe serieverslaving? Zoek niet verder. Met Brussel ben je de komende tijd onder de pannen.

De serie is voor klanten van KPN on demand te bekijken. Geen klant? Bekijk de eerste drie afleveringen van de serie hier. Het kan niet anders dan dat je helemaal warm wordt door de trailer hieronder.

 

in samenwerking met KPN

Reageer op artikel:
De vetste serie uit Nederland heet Brussel
Sluiten