Dinamo Zagreb-spits Bruno Petkovic illustreert de perfecte omhaal

Redactie 12 nov 2018 Entertainment

Vorige week vrijdag was het precies 32 jaar geleden dan een van de mooiste omhaaldoelpunten aller tijden werd gescoord door Marco van Basten. Alsof het in de sterren stond geschreven, deed Bruno Petkovic van Dinamo Zagreb een aardige poging die goal te imiteren. 

Jan Wouters gaf een vallend balletje richting de tweede paal, waar Van Basten al klaar stond en de bal op een artistieke manier tegen de touwen werkten. Die goal was de zoveelste bevestiging van het supertalent, voordat hij een jaar later zijn internationale carrière startte bij AC Milan en twee keer wereldvoetballer van het jaar werd. Zijn goal tegen FC Den Bosch is misschien wel de moeder aller omhalen. Maar die van Bruno Petkovic komt dichtbij de perfecte omhaal.

Omhaal Bruno Petkovic

De bal wordt via een vrije trap de 16-meter ingeslingerd, waarna de 24-jarige spits van Dinamo Zagreb de perfectie nadert met zijn sublieme uitvoering. De timing, het andere linkerbeen dat artistiek door de lucht vliegt voordat zijn rechterwreef als een raketinslag de bal tegen de touwen doet belanden. Met zijn snoeiharde bicycle kick besliste de Kroaat het duel tegen NK Lokomotivo. Zonder twijfel de mooiste goal van het weekend!

Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb) insane goal from r/soccer

Reageer op artikel:
Dinamo Zagreb-spits Bruno Petkovic illustreert de perfecte omhaal
Sluiten