Brullende Dodge Demon komt jouw trommelvliezen verscheuren

Redactie 13 apr 2017 Machines

De op en top Amerikaanse autofabrikant Dodge presenteerde gisteren het nieuwe exemplaar dat liefhebbers van bruut motorgeweld overal ter wereld enorm zal aanspreken. Na maandenlang slechts flarden te hebben opgevangen van het beest is er nu eindelijk duidelijkheid wat het monster in zijn mars heeft.

De Dodge Challenger Demon, zoals het rasechte scheurijzer heet, blijkt ongekende prestaties te kunnen leveren als we alle informatie mogen geloven die naar buiten werd gebracht bij de onthulling.

Onder de motorkap van de Demon ligt een ontzagwekkende 6,2 liter V8 met compressor die een verbijsterende 840 paardenkrachten moet produceren en 1.040 Nm aan koppel in huis heeft. Met andere worden: je kan je gehoorapparaatje wel vervangen als deze wagen voorbijraast.

Dat schreeuwende vermogen zorgt ervoor dat de Demon in 2,3 seconden naar de 100 km per uur knalt, wat dan weer betekent dat deze Dodge de snelst accelererende productie-auto van het moment is.

Daarnaast doet dit rauwe wagentje de kwartmijl in slechts 9,65 seconden, dat is ook al een record voor productie-auto’s. Het heeft er veel van weg dat de Amerikanen de Demon puur voor het rechte stuk hebben ontworpen aangezien er veel gewicht is bespaard en de speciale launch control voor een extreem snelle start zorgt.

Demon

Het is niet makkelijk om zoveel kracht te beheersen en gelijktijdig de veiligheid van andere weggebruikers te garanderen. Dodge zag dit in en biedt kopers daarom een training op het circuit aan, da’s wel zo handig met deze bak.

Om de exclusiviteit in stand te houden worden er jaarlijks maar 3300 exemplaren geproduceerd. Er zijn er 3000 beschikbaar voor Amerikanen en nog eens 300 voor Canadezen. Nederlandse liefhebbers van trommelvliesverscheurende auto’s zullen het dus moeten doen met een tweedehands Demon.

 

Autoweek

Reageer op artikel:
Brullende Dodge Demon komt jouw trommelvliezen verscheuren
Sluiten