Vriendengroep zet 8832 lege bierflesjes in het huis van kersverse bruidspaar

Redactie 29 mei 2018 Entertainment

Kom je eindelijk thuis na een hele dag flink feesten van je bruiloft, moet je nog eens 8832 bierflesjes opruimen die je ‘vriendengroep’ achtergelaten heeft. En bedankt! Het stel hield er wel een aardig zakcentje aan over. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

We weten niet of de vriendengroep het een jaar op het zuipen heeft gezet, maar dat ze aardig wat bierflesjes hebben verzameld, is duidelijk. Maar liefst 8832 flessen stonden in het huis van Laura (28) en Peter (31) geparkeerd. Dat zijn in totaal 368 kratten pils.

bierflesjes
Foto: Laura en Peter Boerkamp

Uren werk

“Tijdens ons trouwfeest vrijdag kregen we een leeg bierkratje en een foto van de woonkamer vol bierflesjes, dus we waren een heel klein beetje voorbereid”, vertelt Laura Boerkamp. “Maar toen we zaterdagochtend thuiskwamen, bleek echt het hele huis, de tuin, alles vol te staan. We zijn vier uur bezig geweest om alles in de tuin te zetten, en nog eens anderhalf uur om de lege flesjes naar de supermarkt te brengen.” Het hele huis is dus de woonkamer, keuken, slaapkamers, maar ook de zolder. Leuk cadeautje!

Mooi zakcentje

Om alles bij de supermarkt af te leveren wat in de tuin stond, kostte drie ritten waar twee aanhangers voor nodig waren. “De supermarkt had het filmpje van de vriendengroep al op Facebook gezet met de opmerking dat we het daar wel konden inleveren. Dus dat hebben we gedaan.” Toen het kersverse bruidspaar alle flessen hadden ingeleverd, hielden ze een megabedrag van 1436 euro aan statiegeld over.

Bierflesjes

Huwelijksnacht

De twee beleefden hun huwelijksnacht niet tussen de stank van oud bier. “Gelukkig konden we op de trouwlocatie in Laag Zuthem blijven slapen. Als ik dit ‘s nachts had aangetroffen was ik er minder blij mee geweest. Zaterdagochtend rook het natuurlijk niet heel erg lekker in huis, maar na een paar ramen open en een dweil door kamer was het snel weg”, vertelt Boerkamp. “De vriendengroep heeft het verder netjes gehouden in huis, er was niks stuk dus we konden er om lachen. Maar ze waren wel zo aardig om ons zaterdag natuurlijk niet te helpen”, lacht Boerkamp.

Bron: Brabants Dagblad

Reageer op artikel:
Vriendengroep zet 8832 lege bierflesjes in het huis van kersverse bruidspaar
Sluiten