De Bruder EXP-6 is de off-road caravan tank waar jij een zombie Apocalypse mee kan overleven

Redactie 1 jul 2018 Machines

Stormend of strompelend door de modder. Het is het verschil tussen de Bruder EXP-6 caravan en een normale. De Bruder lijkt meer op een tank maar laat je ogen je niet bedriegen, dit is een caravan. De Bruder EXP-6 is een caravan die speciaal ontworpen is om er mee naar de uithoeken des aarde te reizen. Samen met een goede terreinauto is er geen uithoek te afgelegen en geen brug te ver.

De caravan is sterk, stabiel en kan tegen water, wel zo fijn als je een rivier oversteekt. Het ding trekt moeiteloos door een barre woestijn of beklimt een bemodderde berg.

Terrein monster

De caravan is tevens zeer goed geïsoleerd waardoor hij temperaturen kan weerstaan van tussen de min 20 en de plus 50 graden Celsius. Voor stabiliteit en evenwicht zijn er twee wielassen waarvan er eentje ingetrokken kan worden. Dit is makkelijk wanneer er ergens gekeerd moet worden. Daarnaast zit er een goede luchtvering in die het mogelijk maakt om de hoogte van de caravan te regelen. Dit kan gewoon via je telefoon bijgesteld worden.

Hoe groot is dat ding dan

Verder is de caravan 6,7 meter lang, 1,92 meter breed en heeft dezelfde spoorbreedte als een volwassen terreinauto. Dit is natuurlijk erg handig wanneer er door moeilijk terrein geworsteld moet worden. De caravan is 2,12 meter hoog maar er is een uitklapbaar dak waardoor het hoger wordt en je makkelijker kan staan in de Bruder. De Bruder kan alles bevatten wat je hartje begeerd, er kan een wasmachine, en een satelliettelefoon geïnstalleerd worden als je wilt.

Alles erop en eraan

Een van de grootste voordelen is hoe goed deze caravan met ruimte om gaat. De keuken kan zowel vanaf binnen als vanaf buiten bediend worden en de achterdeur kan als luifel dienen. Daarnaast is er ruimte voor 6 mensen om te slapen in de caravan. Er is een tweepersoonsbed en de rest kan in een stapelbed. Verder zijn er zonnepanelen voor elektriciteit en lithium-batterijen voor de opslag ervan. Er kan water verwarmd worden door een diesel-aggregaat. Zo kan je warm douchen in de badkamer waar een wc en douchte te vinden zijn. De water opslag van de caravan is 200 liter die je kan bijvullen door op afstand het pompsysteem aan te zetten en de voorraad bij te vullen met water uit meren of rivieren.

Kost een pot goud

Natuurlijk mag zo een super caravan wat kosten, voor 75.500 euro is hij van jou. Bedenk je goed dat de caravan superhandig is tijdens een zombie Apocalyps of wanneer je op vakantie gaat naar de Sahara. Hij zal vast ook prima werken wanneer je een ritje door de Ardennen maakt. Niks is te gek voor de Bruder EXP-6.

Hier een filmpje en een aantal foto’s:

Bruder EXP 6
Bruder EXP 6
Bruder EXP 6
Bruder EXP 6
Bruder EXP 6
Bruder EXP 6

Foto: Bruder EXP 6

Reageer op artikel:
De Bruder EXP-6 is de off-road caravan tank waar jij een zombie Apocalypse mee kan overleven
Sluiten