Bruce Willis gaat de legendarische trainer van Mike Tyson spelen in ‘Cornerman’

Redactie 9 mei 2018 Entertainment

Bruce Willis speelde ooit een bokser in de film Pulp Fiction. Nu heeft hij een papiertje ondertekend en staat het vast dat hij de legendarische bokstrainer, Cus D’Amato, zal gaan vertolken. De film gaat Cornerman heten en laat het verhaal zien hoe een ongelukkige trainer wordt geïntroduceerd aan een tiener met de naam Mike Tyson.

De film zal geregisseerd worden door de Britse acteur Rupert Friend. In een statement vertelt Friend over de film dat ‘ie vooral gefocust is op de relatie tussen de twee mannen. “Dit is een verhaal over twee vrienden met ongelooflijk talent, allebei dapper genoeg om hun angsten aan elkaar te vertellen en zo elkaar naar de top te helpen. Het is een verhaal over vechten voor waar je in gelooft. De film zal ervoor zorgen dat je je gaat afvragen wat kracht daadwerkelijk is.”

Verhaal Cornerman

De film speelt zich af in 1980 waar D’Amato, zonder het te willen, een gepensioneerde profesionele coach is. Samen met zijn partner Camille runt hij nog een klein gym waar hij jonge boksers traint. Dan dropt een vriend de 13 jaar oude Tyson bij hem af. D’Amato ziet de potentie van de jongen en is vastberaden om het heethoofd te veranderen in de jongste zwaargewicht bokswereldkampioen ooit.

Cus D’Amota

Er vindt nog steeds een wereldwijde zoektocht plaats op zoek naar een jonge Tyson. Tyson ontmoette D’Amoto tenslotte als tiener toen D’Amoto al in de 70 was. D’Amoto was vastberaden om van Mike Tyson een vechtmachine te maken. In zijn boek, Iron Ambition, vertelt Tyson ons over zijn relatie met D’Amoto. “Zonder hem was ik al lang dood of had ik op straat geleefd. Hij nam een dikke, bange 13-jarige jongen in huis en maakte van hem een van de meest herkenbare gezichten op aarde.” Daarna gaat Tyson wat dieper in op hoe D’Amato van hem een vechtmachine maakte. “Zijn hele visie met vechten was gericht op iemand pijn doen, iemand kapot maken. Elk gevecht dat ik had was Cus aan vertellen over gebroken ribben, geëxplodeerde levers en gebroken neuzen.”

“Als hij me vertelt had om iemand te vermoorden had ik dat gedaan”

“Maar die zooi was gevaarlijk”, gaat Tyson verder. “Het gaf mij het gevoel dat mensen pijn doen nobel was. Iemand had me moeten neerschieten. Cus was een gevaarlijk beest. Hij wilde de gemeenste vechter ooit maken. Als hij me vertelt had om iemand te vermoorden had ik dat gedaan. Ik ben doodserieus.” Klinkt allemaal behoorlijk lijp, we kunnen niet wachten op het spektakel. Zal alleen nog wel even duren. Ze gaan pas beginnen met filmen in de herfst.

Foto: Sports illustrated

Reageer op artikel:
Bruce Willis gaat de legendarische trainer van Mike Tyson spelen in ‘Cornerman’
Sluiten