Brandweer in Zwolle neemt nieuwe MINI-dienstauto’s

Redactie 2 apr 2017 Entertainment

De politie in Italië en Dubai rijdt rond in dikke Lamborghini’s om de boeven razendsnel in de kraag te vatten en in een ver verleden reed de rijkspolitie in Nederland ook nog met Porsches rond. Er was geen ontkomen aan de lange arm der wet.

De Tourannetjes van oom agent zijn niet ideaal bij een achtervolging en maken weinig indruk. De politietop heeft dan ook besloten om daar wat verandering in te brengen. Op dit moment is de politie druk de MINI Countryman aan het testen als opvolger van de huidige Volkswagen Touran.

Naast de politie, is ook de brandweer bezig met het uitbreiden van het wagenpark. De redactie werd getipt dat de Linkerbaan uit Zwolle gistermiddag alvast de eerste officiële MINI brandweeruitvoering heeft  geleverd aan de brandweer in Zwolle.

Woordvoerder van de brandweer in Zwolle, Dhr. A. Brand, is enthousiast over de nieuwe opvolger:
“Ze zijn dan wel wat kleiner, maar dan moeten de heren en dames zich maar iets inhouden bij het avondeten.”

Goed om te zien dat de brandweer zich ook zorgen maakt om de voeding van de werknemers. De MINI’s zijn daarnaast een stuk sneller en wendbaarder dan de huidige Volkswagen Polo’s en Skoda Yeti’s. Daarnaast werd er ook gekeken naar de uitstraling van de opvolger, waarbij de MINI beduidend hoger scoorde dan de anderen. Binnenkort zullen de MINI’s landelijk ingezet gaan worden, want zeg nou zelf: dit is toch veel leuker?

 

Daan Smit

Reageer op artikel:
Brandweer in Zwolle neemt nieuwe MINI-dienstauto’s
Sluiten