900 pk sterke Veyron-killer BMW M5 E34 kan voor 30k van jou zijn

Redactie 20 jul 2018 Machines

De BMW M5 is een van de bruutste auto’s die je kunt kopen. Niet alleen de nieuwere modellen zijn dik, de oudere modellen mogen er stuk voor stuk ook zijn. De BMW M5 E34 bijvoorbeeld. Als je dan de allersnelste van allemaal wil hebben, dan is dit je kans.

De M5 E34 is de opvolger van de eerste M5 en de eerste modellen stammen uit 1988. Het origineel heeft een 311 pk sterke 3,5 liter zes-in-lijn motor onder de kap liggen, die een koppel levert van 360 Newtonmeter.

Beroemde BMW M5 E34

Zo niet dit befaamde exemplaar. Deze getunede 900 pk sterke BMW dankt zijn absurde vermogen mede aan de gigantische turbo onder de kap. Nu staat ‘ie te koop en wel voor het zachte prijsje van 30.000 euro. Besef wel dat je voor dat geld een Bugatti Veyron aan gort rijdt, iets waar de verbouwereerde Nederlandse jongens van onderstaande video een jaar geleden achterkwamen.

For sale

Voor 30k staat dit model nu te koop in Zweden. Aangezien een youngtimer als een BMW M5 E3 niet bepaalt in waarde daalt, lijkt ons dit een prima dealtje. Alleen is de kans dat het chassis is kromgetrokken redelijk groot, dus een goeie keuring voordat je ‘m op de boot naar Nederland zet lijkt ons geen overbodige luxe. Kun je wel nagenoeg alles en iedereen dat zich op ‘t asfalt begeeft je achterbumper laten zien.

BMW M5 E34

hartvoorauto's.nl

Reageer op artikel:
900 pk sterke Veyron-killer BMW M5 E34 kan voor 30k van jou zijn
Sluiten