BMW dropt donkerzwarte special edition van de i8

Redactie 27 jul 2017 Machines

De BMW i8 is al één van de meest succesvolle hybride sportwagens op aarde. Om het nog meer speciaal te maken produceren ze nog een speciale editie van de wagen. Naast Protonic Red en Yellow is er nu ook de Protonic Frozen Black Edition.

Samen met Yellow was deze te zien in Genève en is vanaf april 2017 te koop. Wel in beperkte oplage dus op=op. Het exclusieve uiterlijk van de wagen is waanzinnig en wordt nog meer versterkt door de Protonic Grey metallic accenten.

FHM-BMWi8_FrozenBlackEdition

Het is niet de laatste special edition waar BMW mee komt. Eind dit jaar droppen zij, naast de BMW i8 (gecombineerd brandstofverbruik: 2,1 l/100km, gecombineerd elektriciteitsverbruik: 11,9 kWh/100 km, gecombineerde CO2-uitstoot: 49 g/km), namelijk de i8 Protonic Frozen Yellow Edition. Beide wagens komen met 20-inch BMW i lichtgewicht velgen met W-spoke ontwerp en gelakte oppervlakten.

FHM-BMWi8_FrozenBlackEdition

Vooral de oplaaddiensten van de BMW i-modellen zijn populair. Met de ChargeNow hebben BMW klanten bijvoorbeeld toegang tot 65.000 laadstations in 29 verschillende landen, dus hoef je nooit lang te zoeken om je auto aan het infuus te leggen.

Met de Digital Charging Service (DCS) zorgen ze ervoor dat jij geld bespaart. Dankzij een intelligent algoritme laadt je systeem op alleen in daluren op via de BMW i Wallbox. Je tapt dan dus stroom af als de energieprijzen op z’n laagst zijn, waardoor het je aardig wat centen bespaart. Mocht je zonne-panelen hebben, dan kun je die ook nog op het systeem aansluiten. Behoorlijk duurzame wagen dus.

Reageer op artikel:
BMW dropt donkerzwarte special edition van de i8
Sluiten