Bizar: wonen op een cruiseschip is goedkoper dan een huis huren in Londen

redactie 10 apr 2016 Entertainment

Goed nieuws voor de mensen die het zat zijn om tegen ziekelijk hoge prijzen te huren in de Engelse hoofdstad: als een god op een cruiseschip wonen blijkt een goedkoper en bovendien luxer alternatief. Uit onderzoek van cruisedeals.co.uk is gebleven dat de gemiddelde kosten van wonen in Londen zo’n 97 pond bedragen. Het leven op een cruiseschip kost daarentegen ‘slechts’ 88 pond. In het onderzoek zijn ook andere vaste lasten zoals voedsel en vrijetijdsbesteding meegenomen. Gefrustreerde Londenaars kunnen er nu dus voor kiezen om als een ware koning te genieten van de luxe op zee.

Het betreft overigens een specifiek cruiseschip genaamd de Magellan. Het schip telt maar liefst zevenhonderd cabines, negen passagiersdeks, diverse barretjes en restaurants, een spa, een zwembad, een bibliotheek, een casino en een winkelcentrum. Geen wonder dus dat de cruiseschipindustrie het afgelopen jaar met maar liefst negen procent is gegroeid.

Het is trouwens niet uniek om je dagen op een cruiseschip te spenderen. Vooral ouderen kiezen ervoor om de laatste jaren van hun leven op zee te spenderen. Beatrice Muller is daar een goed voorbeeld van. Zij woont al acht jaar op het cruiseschip Queen Elizabeth en ze vermaakt zich er prima. In 2006, op 86-jarige leeftijd, vertelde Muller nog aan dagblad The Telegraph dat ze op het schip graag uit dansen gaat. Kwieke dame!

Reageer op artikel:
Bizar: wonen op een cruiseschip is goedkoper dan een huis huren in Londen
Sluiten