Bij Lister Cars weten ze: vroeger was alles beter

Redactie 9 mei 2017 Machines

De auto’s van Lister voldoen volledig aan je geromantiseerde beeld van vroeger. Ze zien er altijd lekker uit en ze prikkelen je zintuigen zo erg dat je gedachten staken bij ‘vroeger was alles beter’. Het is het beste dat vroeger te bieden heeft, zoals je herinneringen aan de gerechten van je oma.

De sportwagenfabriek is in 1954 opgericht door Brian Lister. De beste man verkocht zijn bedrijf in 1986, waarna het onder een andere eigenaar de ontzettend lelijke Lister Storm ging produceren. Toch werd ook deze wagen, vanwege zijn snelheid, ook een succes.

In 2013 kwam er een man aan het roer met oog voor vergeten schoonheid. Om het 60-jarige jubileum van het bedrijf te vieren werden er tien nieuwe Lister Jaguar Knobbly’s geproduceerd. Dit sloeg natuurlijk aan, want deze auto is niet alleen mooi maar zelfs lustopwekkend.

Vorig jaar kondigde Lister Cars de bouw en verkoop van nieuwe Lister Knobbly Stirling Moss aan. Het bedrijf gaat tegen de stroming in en steelt onze harten met deze gewaagde keuze voor sublieme, decadente, oubollige, supersnelle dandywagen waarvan wij mochten willen dat we er het geld voor hadden.

Reageer op artikel:
Bij Lister Cars weten ze: vroeger was alles beter
Sluiten