Big Mac-recordhouder schranst binnenkort zijn 30.000e burger naar binnen

Redactie 6 mrt 2018 Entertainment

Kan je geen genoeg krijgen van ’n lekkere vette Big Mac op zijn tijd? De 64-jarige Don Gorske ook niet. Hij at de afgelopen 46 jaar iedere dag minstens één of twee van deze broodjes hamburger en moffelt binnenkort alweer zijn 30.000e exemplaar weg. En dat konden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

De Amerikaan kreeg in totaal al zeker zo’n 7,7 miljoen calorieën binnen. Ondanks de vette hap is de gepensioneerde cipier lichamelijk toch nog behoorlijk fit en heeft ‘ie een laag cholesterol. Ook zijn 25.000e burger werd uitgebreid gevierd. Er werd een huldiging georganiseerd in de McDonalds in zijn woonplaats Fond du Lac en hij kreeg ’n plaatsje in het Guiness Book of World Records.

Gorske’s obsessie met de burger begon in 1972. “Ik kocht toen drie Big Macs om de aankoop van mijn nieuwe auto te vieren”, vertelde hij eerder in de documentaire SuperSize Me, waaraan hij meehielp. Hij was meteen verliefd op de burger en ging die dag nog twee keer terug naar McDonalds voor in totaal negen burgers. De Big Macs zijn 90% van ’t dieet van de zestiger. Naar een ander restaurant gaat ‘ie als het echt niet anders kan, maar dan zorgt hij ervoor dat hij wel aan zijn hamburgers per dag komt.

“Voor de zekerheid heb ik altijd zes Big Macs in de vriezer. Zo weet ik zeker dat ik tijdens een sneeuwstorm ook gewoon een Big Mac kan eten”, vertelt Gorske aan USA Today. Ook als Gorske gaat vliegen neemt hij altijd een paar Big Macs mee in zijn bagage. Toch is de man, naar eigen zeggen, hartstikke gezond. Dankzij zijn hyperactiviteit raakt hij de calorieën vanzelf weer kwijt. Tja, waarom ook niet.

Foto’s: AP Archive

Reageer op artikel:
Big Mac-recordhouder schranst binnenkort zijn 30.000e burger naar binnen
Sluiten