Deze magische bierspa in IJsland is de plek waar jij met je maten wilt chillen

Redactie 22 jun 2018 Entertainment

Goede pretcilinder in de ene hand, de andere rust rustig op de zijkant van een enorme warme ton met bier. Zowel van binnen als van buiten vecht het bier al het slechts uit je. Een kuur waarbij je een reiniging van binnen en van buiten met bier ontvangt. Want jij zit met je luie reet in een reusachtige bierspa in IJsland. Er zijn weinig plekken op aarde waar jij je zaakjes zo voor elkaar hebt als je lekker ligt te badderen in de hemelse tonnetje.

Waarom zou je badderen in een ton met goudgeel geluk? Omdat gebleken is dat bier goed voor de huid is en de kuur harstikke gezond is. Bier zorgt voor zowel geluk van binnen als van buiten. We wisten niet dat we nog meer van het gerstenat konden houden. Wauw.

Lekker warm

Als dit niet de ideale plek is om met je maten naartoe te gaan op vakantie weten wij het ook niet meer. De tonnen zijn gemaakt van een speciaal hout genaamd kambala en wordt met een melange van bier, water, gist en hop gevuld. Er wordt een goed fikkie gepookt tot het badje lekker warm is, zo ongeveer 38 graden Celsius en dan relaxen.

Foto: Bjórböðin spa.

Bierspa in de open lucht

We kunnen kiezen om in een van de zeven kleine binnenbadjes te vertoeven of naar het grote werk buiten gaan. Daar zit je met je licht aangeschoten kop, frisse IJslandse lucht te nuttigen terwijl je koude buizen naar binnen beukt terwijl je melkwitte dad bod gereinigd wordt door het geschenk des hemels, weer bier. Dat allemaal samen met je beste maten, IJsland is het land van de man.

Foto: Bjórböðin spa.

Voor een baby zacht huidje

Houdt wel onderscheid tussen het bier dat gedronken kan worden en het bier waar je in baddert. Ze zijn niet hetzelfde. De biertjes die je wel kan drinken zijn gemaakt met water uit de IJslandse bergen, hoe top. Na 25 minuten word je begeleid naar de relax room voor om daar 25 minuten lang even bij te komen. Het leven is zo zwaar. Men zegt dat je het bier even moet laten intrekken voordat je het eraf wast.

Weer wat geleerd, deze dubbele bier kuur lijkt ons wel wat. Die IJslanders snappen het wel.

Foto: Bjórböðin spa.

Reageer op artikel:
Deze magische bierspa in IJsland is de plek waar jij met je maten wilt chillen
Sluiten