Dit is volgens expert Jim Murray de beste whisky van dit jaar

redactie 11 okt 2018 Entertainment

Jim Murray, een van de beste whisky experts ter wereld heeft in z’n boek de ‘Whisky Bible’ de beste whisky van dit jaar benoemd. De William Larue Weller van Buffalo Trace Distillery mag zichzelf de 2019 World Whisky of the Year noemen.

Whisky’s van Buffalo Trace staan al een paar jaar in de top drie van de whiskykenner. Nu heeft een drank van de Amerikaanse whiskystoker het dan eindelijk naar de eerste plek geschopt.

Aparte smaakcombinatie

Volgens Murray ruikt deze topwhisky naar een combinatie van nieuw leer, pruimen, toffee, karamel en pijptabak. De smaak doet volgens de whiskykenner meer denken aan gezouten amandelen, noga, vijgen, marshmallows en dadels. Een op z’n minst aparte combinatie die een zachte en zoete afdronk oplevert.

Beleggingsmateriaal

Als je nu benieuwd bent naar een flesje William Larue Weller ben je te laat, ze zijn namelijk allemaal al verkocht. Al kun je ze nog wel online vinden voor een niet al te magere 450 euro. Op zich zou je hier best je centen aan uit kunnen geven want whisky schijnt een fantastisch product te zijn om in te beleggen.

whisky
Een fles William Larue Weller van Buffalo Trace Distillery.
Reageer op artikel:
Dit is volgens expert Jim Murray de beste whisky van dit jaar
Sluiten