Dit is de beste stierenrijder ter wereld (en hij verdiende er miljoenen mee)

Redactie 3 mei 2018 Entertainment

Een zacht gerinkel klinkt in de verte, een individu die nergens ene fuck om lijkt te geven komt aangestapt, zijn gezicht verscholen door de schaduw van zijn cowboyhoed. Rook cirkelt de lucht in en de peuk wordt weggeschoten, hij is ready. Met een doffe plof zakt hij in zijn Monster Energy broek op de dolle stier neer. 3, 2, 1 en daar gaat hij. Of juist niet, niemand kan zo goed op een stier zijn rug blijven zitten als J.B. Mauney. In deze korte docu van Vice Sports worden we meegenomen naar de wereld van de beste stierenrijder ooit. 

Volgens de kenners veranderd hij het spel en is hij de beste stierenrijder ooit. Hij doet dingen die nooit iemand anders gedaan heeft. Er is geen titel die hij niet kan winnen en geen stier die hij niet kan berijden. J.B. Mauney komt uit Moorseville, North en is de beste ter wereld om een reden. Hij kent geen angst en barst van het zelfvertrouwen. Daarnaast is hij zowat geboren op de rug van het dier.

De video

Door de jaren heen heeft Mauney al meer dan 6 miljoen dollar bij elkaar gesprokkeld door zich vast te klampen aan de rug van grote agressieve stieren. Met gevaar voor eigen huid en leven trotseert Mauney zijn angsten om de beste te zijn in een van de gevaarlijkste sporten ter wereld. Zie de korte video om te zien hoe zijn leven is en waarom hij de beste ter wereld is.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Dit is de beste stierenrijder ter wereld (en hij verdiende er miljoenen mee)
Sluiten