Dit zijn dé steden die je dit najaar wil bezoeken

redactie 2 okt 2018 Entertainment

De vakanties zijn voorbij en alle koters zitten weer in de schoolbanken van basisschool. Dat is goed nieuws voor alle reizende rakkers op deze aardbol. Het betekent namelijk dat vliegtickets weer goedkoper worden. Haal je koffertje maar weer van zolder want dit is het ideale moment om er weer op uit te gaan. Om alle globetrotters wat inspiratie te geven zijn hier de beste last minutes voor je.

1. Rome

Transavia reizen rome najaar last minutes stad steden
Foto: Pixabay

Zie je jezelf al zitten? Knabbelend aan een stuk pizza terwijl je de septemberzon langzaam weg ziet zakken achter het eeuwenoude Colosseum. Deze Italiaanse hoofdstad moet je echt een keer bezocht hebben. Als je houdt van mooie culturele steden kun je met Rome als reisdoel de plank niet misslaan.  De geschiedenis ligt letterlijk op straat.

2. Nice

Transavia reizen nice najaar last minutes stad steden
Foto: Google Images

Nice is nice. Verdomme wat een slechte grap, sorry daarvoor. Maar serieus, Nice is echt een magisch mooie stad waar je echt een keer geweest moet zijn. Van wijnwinkel naar wijnwinkel door de smalle straatjes struinen klinkt niet slecht toch? Avondwandelingetje over het strand om het af te maken. Ja, Nice is the place to be. Voor een paar tientjes vlieg je er heen en kun je onbeperkt Franse cultuur snuiven.

3. Marrakech

Transavia reizen Marrakech Marokko najaar last minutes stad steden
Foto: Flickr

Zoek je het liever buiten Europa? Dan raden we je Marrakech aan. Het najaar is perfect om hier eens rond te turen. Waar het kwik in de zomer tot in de 40 graden stijgt, zijn de temperaturen in het najaar een stuk aangenamer. Marokko is sowieso een land dat je hoog op je bucketlist moet zetten. Vergeet alleen niet je tandpasta mee te nemen want na een kopje mierzoete Marokkaanse muntthee rotten je tanden sneller weg dan dat je abrakadabra kunt zeggen. Nee dat was natuurlijk overdreven, er gaat serieus niets boven een lekker kopje vers gemaakte muntthee uit dit gastvrije land.

Zo, een van deze steden moet je nu wel aaspreken, toch? Je kunt natuurlijk ook een grotere trip plannen en een kijkje nemen in alle sublieme steden uit dit rijtje. Toch leuk als je weer thuis komt met een Marokkaans kleedje, een Franse fles wijn en lekker pak pasta.

 

Reageer op artikel:
Dit zijn dé steden die je dit najaar wil bezoeken
Sluiten