Bentley brengt superdeluxe variant van de Bentayga

Redactie 6 mrt 2017 Machines

In de wereld van luxe SUV’s zwaaien de Range Rovers en de Porsche Cayennes de scepter. Deze bolides zijn overladen met weelde en weten ook nog eens uitstekende prestaties neer te zetten op circuits, ware het niet dat er een belachelijk verbruik aan gekoppeld is. Dit mag de pret natuurlijk niet drukken.

Om deze wereld eens flink op te schudden en een nieuwe standaard te zetten, heeft Bentley zich in de strijd gestort en brengt een bruut bakbeest mee die de concurrentie doet bibberen. De Bentayga, zoals het paradepaardje genoemd wordt, is werkelijk een fenomenale auto met idiote prestaties die sjeiks, oliebaronnen en voetballers naar de dealers moet trekken.

Nu brengen de Britten ook nog eens een superdeluxe versie van de Bentayga op de markt die alles heeft wat je als rijke vent wilt hebben. De Mulliner heeft bijvoorbeeld een champagnekoeler achterin en net wat duurdere soorten hout en leer om alles mee af te werken. Dit vlaggenschip is de Bentley-kampioen.

Daarnaast weegt de Bentley een schamele 2400 kg, maar krijgt het voor elkaar om in 4 seconden de 100 km per uur te bereiken! Dit lukt de Bentayga omdat ie geleverd wordt met een W12 benzinemotor die meer dan 600 paardenkrachten levert waarmee jij de stenen uit je straat trekt.

Om geen fletse beurt te maken tijdens een dragrace ligt de topsnelheid van dit penthouse op wielen op een duizelingwekkende 301 km per uur, hiermee is de Bentayga officieel de snelste SUV ter wereld. De makers hebben niet zitten slapen en willen met die krachten ook een comfortabele wagen aan de eigenaar gunnen. Het comfort is zeer belangrijk en het interieur is als vanzelfsprekend van de hoogste kwaliteit.

Voor zo’n €330.000 kon je de gewone Bentayga al bestellen en deze versie wordt natuurlijk nog prijziger. Komende zomer zal de Mulliner beschikbaar zijn in beperkte oplage. De Range Rover Velar is in elk geval een stuk goedkoper.

Hier nog een rij-impressie van dit toonbeeld van de extravagante automobielindustrie.

 

Reageer op artikel:
Bentley brengt superdeluxe variant van de Bentayga
Sluiten