Bekerfinale Feyenoord tegen FC Utrecht ontketent ware graffiti-oorlog

redactie 21 apr 2016 Entertainment

Aanstaande zondag op 24 april nemen Feyenoord en FC Utrecht het tegen elkaar op in de strijd om de KNVB-beker. Daaraan voorafgaand is al sinds begin maart een geniale graffiti-oorlog gaande. Onze collega’s van Flabber verzamelden een paar prachtige kiekjes en zetten die in chronologische volgorde.

Het begon allemaal met de KBTR hierboven op de foto, oftewel: de beroemde Utrechtse graffitikabouter die niet uit het stadsbeeld weg te denken is.

De Rotterdammers reageerden vervolgens kordaat met Olifant Ollie, de mascotte van Diergaarde Blijdorp.


KBTR laat het daar natuurlijk niet bij zitten en gaat in de aanval op de muur van Café Don.


Ollie wordt door een konvooi moordzuchtige gnomen op een muurschildering naar het hiernamaals verwezen.


Rotterdams collectief Lastplak reageert hierop met een eigen staaltje creativiteit. De beker komt uit een opengesneden OX-alien (de artiest) en de mol heeft een kaboutermiddelvinger. Erg inventief van de creatievelingen uit de Maasstad. Daarop volgt overigens ook meteen de legendarische gorilla Bokito, die als ontbijt graag kaboutertjes eet.


Ook de Euromast mengt zich in de strijd tegen de kabouters. En Ollie? Die blijkt waarlijk opgestaan.


OXalien is inmiddels weer dichtgenaaid door de mol die hem een keizesnede om de beker te baren. Bokito schiet de kabouters onderwijl gewoon weg met een elastiekje.

De artiesten uit Roffa lijken de graffiti-oorlog vooralsnog in hun voordeel te beslechten, maar het kan nog alle kanten op. Wij kijken er in elk geval naar uit! Wát een creativiteit!

Bron: Flabber.nl

Reageer op artikel:
Bekerfinale Feyenoord tegen FC Utrecht ontketent ware graffiti-oorlog
Sluiten