Bedrijf beloont niet-rokers met 6 extra vrije dagen

Redactie 2 nov 2017 Entertainment

Stoptober is net achter de rug, massa’s mensen waagden een poging om te stoppen met roken. Een aantal is het gelukt, een aantal staat alweer in de kou te trekken aan een Marlboro’tje. Een bedrijf in Japan komt met een héle goede motivatie om je sigaretje te laten liggen.

Piala Inc., een bedrijf gevestigd in Tokyo, geeft zijn niet-rokende werknemers maar liefst 6 extra vrije dagen om te compenseren voor de werknemers die rookpauzes inlasten. Doordat een niet-roker een idee in de suggestiebox dropte, kwamen de eigenaars op het idee. Op het briefje stond dat de pafpauzes ruim een kwartier duurde en dat dit op jaarbasis gewoon oneerlijk is ten opzichte van de niet-roker. Dat een sigaretje roken ruim 15 minuten duurt bij Piala Inc., komt doordat het kantoor is gevestigd op de 29e verdieping, een tripje naar beneden kan even duren zoals je begrijpt.

Het bedrijf hoopt hiermee de rokers te motiveren om te stoppen. Ze zien beloningen als een veel betere motivatie dan ‘straffen’.  Er zijn inmiddels al 4 werknemers gestopt, en doordat veel rokers hun rokersmaatje kwijt raken op deze manier, denken ook zij erover om te stoppen. Goed idee voor op jouw kantoor?

Foto: Pixabay

Bored Panda

Reageer op artikel:
Bedrijf beloont niet-rokers met 6 extra vrije dagen
Sluiten