BBC-journalisten maken indrukwekkende reportage vanuit het verwoeste Raqqa

Redactie 29 okt 2017 Entertainment

In Syrië is het al sinds 2011 goed mis. Een burgeroolog mondde uit in een internationale oorlog, waarbij het zich ontwikkelde tot een van de grootste beerputten van de wereld. De strijd tegen IS laat zijn sporen na. In totaal zijn meer dan vijf miljoen mensen het land ontvlucht vanwege de oorlog.

Veel van de ellende kun je op het conto van IS schrijven. De bodem van de put is echter langzaam maar zeker in zicht. Hoewel nog niet verslagen, staat de Islamitische Staat te wankelen als een gedesoriënteerde bokser met twee dichtgeslagen ogen.

Nog geen week geleden werd voormalig IS-hoofdstad Raqqa herveroverd. Een teken dat de ondergang van het Kalifaat nabij is. Maar hoe staat Raqqa er nu voor? De stad is de afgelopen maanden talloze keren gebombardeerd en dus er bijna niets over van de ooit zo florerende Oosterse stad. Het is verworven tot niets meer dan een verlaten ruïne. BBC-correspondent Quentin Sommerville en cameraman Darren Conway vertrokken naar het epicentrum van de oorlog in het Midden-Oosten en geven een kijkje in de allesverwoestende strijd.

Reageer op artikel:
BBC-journalisten maken indrukwekkende reportage vanuit het verwoeste Raqqa
Sluiten