Nieuwe Battlefield gaat zich afspelen in Tweede Wereldoorlog

Redactie 5 mrt 2018 Entertainment

Wie kijkt er niet graag naar een film, serie of spel dat over de Tweede Wereldoorlog gaat? Immense veldslagen waarbij de kogels je om de oren schieten. Battlefield gaat volgens anonieme bronnen haar nieuwe game af laten spelen in de meest bloederige tijd van onze geschiedenis.

Dat is natuurlijk super dik. De eerste game van Battlefield speelde ook af tijdens de Tweede Wereldoorlog en daar hebben wij uren in gestoken. De website Venturebeat komt met het goede nieuws. Ook is er nieuws over de naam van het spel. Voorheen waren de geruchten er dat de shooter Battlefield 2 zou gaan heten, maar Venturebeat wist via bronnen een screenshot te fixen waarin Battlefield V wordt genoemd.

Battlefield
Foto: Venturebeat

Vietnam

De geruchten waren voorheen heel anders. De shootergalorie zou zich afspelen tijdens de Vietnamoorlog. Niets blijkt minder waar te zijn en is de tijdssetting verschoven naar de machtsperiode van Adolf Hitler. Dit moet gewoon dik worden. Afgelopen jaar hebben we nog mogen genieten van de concurrent Call of Duty die ook in de Tweede Wereldoorlog afspeelde. Daar konden de fans hun vingers bij aflikken.

Call of Duty 2.0?

Natuurlijk is er nu de vraag of dit wel gaat werken. Zijn Battlefield gamers weer klaar voor de Tweede Wereldoorlog? Gaan ze hetzelfde straatje in als Call of Duty? En wat doet CoD hier dan tegen? We zullen het allemaal binnenkort weten, want het zal niet lang meer duren of er meer informatie bekend wordt gemaakt over Battlefield. Het is daar al een tijdje stil en de game zal rond de winter uitkomen. Tijd voor meer informatie dus. De E3 komt er ook aan, dus 100% zeker dat we dan al een stuk wijzer zijn. We wachten het rustig af. In iedere geval zijn we super blij met dit nieuws, want de Tweede Wereldoorlog is altijd gruwelijk vet.

Foto: Electronic Arts

Reageer op artikel:
Nieuwe Battlefield gaat zich afspelen in Tweede Wereldoorlog
Sluiten