Drommels! Bassie en Adriaan krijgen eigen pretpark in Vlaardingen

redactie 9 nov 2018 Entertainment

Hallo vriendjes en vriendinnetjes! We hebben heugelijk nieuws, want onze kinderhelden van vroeger krijgen een eigen pretpark. Het park zal gebouwd worden in Vlaardingen, daar waar het avontuur begon van onze favoriete clown en acrobaat. 

Hele generaties zijn opgegroeid met de fantastische avonturen van Bassie en Adriaan. We zongen de liedjes, we lachten om de Barron en we leerden ook echt iets over de wereld. Want Bassie en Adriaan was eigenlijk geweldloos en bijzonder educatief. Daarin schuilt ook wel de kracht. Anno 2018 kijken er nog steeds kiddo’s naar de twee helden.

Vlaardingen op de kaart zetten

ONS Vlaardingen, de grootste politieke partij van de stad, wil een blijvend eerbetoon voor de heren realiseren. Op het terrein van een braakliggend sportpark gaat het pretpark gebouwd worden. Bas en Aad zelf zijn dolenthousiast. ”Met een Bassie & Adriaan-themapark kunnen we Vlaardingen in één keer op de kaart zetten,” zei fractievoorzitter Ron Boers in de Telegraaf. Concrete ideeën zijn er nog niet. Toch verwachten ze wel dat het park snel genoeg van de grond zal komen. We zijn in ieder geval heel erg benieuwd. De clown en acrobaat zelf zullen waarschijnlijk ook gaan meedenken met de plannen. Een mooier monument kun je niet krijgen toch?

Pensioen

Onze helden doen het tegenwoordig wat rustiger aan. Bassie hing dit jaar definitief zijn clownsjasje aan de wilgen en ook Adriaan is lekker aan het genieten van de rust in zijn huisje in Spanje. Het is ook niet zo raar, want Bas van Toor is inmiddels 83 en Aad 76. Daarnaast werkt de gezondheid van de heren ook niet altijd mee. Ze hebben hun rust dik verdiend. Ruim 35 jaar stonden ze aan de absolute top van de kindertelevisie. Ze maakten series zoals De Plaaggeest, Het Geheim van de Sleutel en de Reis vol Verassingen. Nou maar hopen dat de series nog eens op Netflix gaan verschijnen.

De reis door Amerika van Bassie en Adriaan was misschien wel het allerleukste avontuur. Hieronder zie je de hoogtepunten.

Oké, deze classic mag naturrlijk ook niet ontbreken:

Reageer op artikel:
Drommels! Bassie en Adriaan krijgen eigen pretpark in Vlaardingen
Sluiten