Bij deze 4 barbershops moet je je keel nog eens laten snoeren

Redactie 31 mei 2017 Entertainment

Mannenverzorging is weer daar waar het hoort te zijn: in een rokerige setting die allesbehalve steriel of modern is. Zonder schijtmuziek en kapsters die over hun moeder, hond of vriendje lopen te lullen. Ook zijn er eindelijk bedrijven als TABAC die mannelijke verzorgingsproducten op de markt brengen die niet ruiken naar zeep of bloementjes. De barbershop is een geweldige ontwikkeling. Lekker wat lullen onder het genot van zwarte koffie of bruine rum, terwijl  een volgetatoeëerde matroos zich over jouw uiterlijk bekommert. Dat is  nog eens welvaart.

De barbershops poppen als paddestoelen uit de grond, waardoor je door de bomen het bos bijna niet meer ziet. Om die reden hebben wij vier steengoede barbershops op een rij gezet, zodat jij weet waar je je keel moet laten snoeren:

#1 Pappas: Voorstraat 106, Utrecht
De sterke geur van het scheerschuim van Papas, in combinatie met de scherp geslepen messen die de baard van je huid snijden: hier in de stoel plaatsnemen is een hele beleving. De stoïcijnse mannen van Pappas weten precies wat ze doen.

Afbeeldingsresultaat voor pappas utrecht

#2 Scheersalon Du Nord: Noordstraat 44, Tilburg
Veel scheersalons zien er hetzelfde uit, in hun poging authentiek te zijn en veel bezoekers te trekken. Scheersalon Du Nord niet. Hier wordt je bij binnenkomst al opgeschrikt door opgezette dieren, tegels uit Portugal als tapijt en tegels uit de Parijse metrostations als behang. Je wordt steevast ontvangen door dezelfde barbier, met altijd die glimlach: Stephan is jouw man als je wilt shinen. Scheersalon Du Nord is zoals een barbier bedoeld is: ongedwongen, zonder poespas, snel en met koffie of whiskey.

Afbeeldingsresultaat voor scheersalon du nord

#3 Schorem: Nieuwe Binnenweg 104, 3015BD Rotterdam
Gelikte foto’s, alsof het een band is, namen als The Bearded Bastard & Bloody B, excellentie muziekkeuzes; bij Schorem weten ze als geen ander hoe ze jou moeten entertainen. Een beleving is het zeker, deze vrouwvrije zone in Rotterdam. Ook kunnen deze stukken schorem ontzettend strak scheren, wat niet geheel onbelangrijk is. Door de Britse krant The Telegraph al eens genoemd als beste barbershop op aarde.

Afbeeldingsresultaat voor schorem rotterdam

#4 De zwarte Raaf: Folkelingestraat 25, Groningen
Dit stoere mannenbolwerk bestaat uit drie delen. Bij binnenkomst arriveer je in het winkelgedeelte, waar je haarproducten, eau de toilette of andersoortige stylingproducten kunt halen. Tussen de winkel en de wachtruimte (achterin de barbershop) zit de scheersalon. Een bijzonder mooi ingerichte salon in de stijlen van de jaren ’30 van de vorige eeuw.

Reageer op artikel:
Bij deze 4 barbershops moet je je keel nog eens laten snoeren
Sluiten