Bal bestaande uit 42.000 lucifers gaat in de hens

Redactie 3 mrt 2018 Entertainment

Ken je van die mensen die van een beetje kaarsvet vormpjes proberen te maken? Piromanen in hun nog meest onschuldige vorm, dat zijn het. Mensen die ervan houden om met vuur te spelen, te prielen met kleefbare smeerseltjes en als het dan nog in de fik kan ook, is het al helemaal mooi. Een paar van zulk soort idioten werkten een jaar lang om een bal van lucifers te maken.

Drie keer raden wat er met de bal gebeurde toen die af was. Precies, de fik erin! Prulwerk waar uren, weken, maanden inzit. Dat alles in een paar seconden verbrand alsof het een offering, van doelloze tijd, voor de god Hephaistos is. Velen zouden zeggen dat je betere dingen met je tijd kan doen, daar was kunstenaar Ben Ahles het niet mee eens.

Hij stak heel veel van zijn ‘kostbare’ tijd in dit unieke kunstwerk. De bal bestond uiteindelijk uit maar liefst 42.000 lucifers. De kosten om het te maken liepen op tot ongeveer 500 dollar. Wil je weten hoe het eruit zag toen uiteindelijk de vlam in de pan ging? Natuurlijk wil je dat, hier is de video.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Bal bestaande uit 42.000 lucifers gaat in de hens
Sluiten