Baku presenteert nieuw, bloedsnel Formule 1-circuit in moddervette 3D-video

redactie 12 mei 2016 Machines

Over ruim een maand zal in Baku de eerste Grand Prix van Azerbeidzjan worden georganiseerd. In de hoofdstad van het grootste land van de Kaukasus zal een retesnel stratencircuit uit de grond worden gestampt. Men rept al over ‘een van de snelste circuits uit de F1’, en met topsnelheden van zo’n 340 km/u lijkt daar weinig van gelogen.

Hoewel er nog veel moet gebeuren vertelt Charlie Whiting, veiligheidscoördinator van de FIA, dat het circuit op ready zal zijn voor het snelste autocircus ter wereld. ‘Het circuit zal op tijd af zijn. De kwaliteit van al het voorbereidende werk is duidelijk te zien’, aldus de veiligheidschef. Het circuit is niet alleen snel, maar op sommige punten ook bijzonder smal.

Charlie: ‘Het zal een fascinerende race worden. Als ik het circuit in Baku moet vergelijken met een ander circuit, dan kies ik voor Singapore. Maar de snelheid zal hier veel hoger liggen.’

Om de fans alvast inzicht te geven in hoe de race eruit zal zien, is er een gruwelijke 3D-video gelanceerd waarin we worden meegenomen over het circuit. Lijkt ons wel een circuitje voor Max om z’n eerste overwinning voor Red Bull te scoren.

Reageer op artikel:
Baku presenteert nieuw, bloedsnel Formule 1-circuit in moddervette 3D-video
Sluiten