Bakkerij uit Capelle aan den Ijssel heeft de ‘lekkerste’ oliebollen van Nederland

Redactie 27 dec 2017 Entertainment

De gene die voor de feestelijke kerstdagen niet onder een steen gelegen hebben, kunnen het niet ontgaan zijn. Het begrip onder de feestdagen, de leidraad van smaak en de test van het jaar, blijkt een hoop gebakken lucht te zijn. De AD oliebollentest ging met de billen bloot voor het oog van de volledige natie en had wat uit te leggen. Om niet volledig af te gaan als een gieter en de eer te herstellen, ging de krokante test hardhandig op de schop.

Bakkerij Klootwijk gaat er dit jaar met de eer vandoor en is de winnaar van de aangepaste oliebollentest van het AD. Voor de perfecte nieuwjaarsbol moet je dus in Capella aan den IJssel zijn. De bakkerij met maar liefst 26 filialen is cum laude geslaagd voor de jaarlijkse test van de lekkerste deegbal uit het vet. Met een 10 kregen de smaak, de vulling en de krokante korst een en al lof van de jury.

Bakkerij Klootwijk heeft door diepe dalen en krochten moeten kruipen om de perfecte bol te bakken. In 2010 kreeg de bakkerij nog het vernietigende oordeel: “klef, taai, vieze nasmaak van te veel citroen? Een bol zoals je hem niet wilt hebben”.

Maar tuurlijk ligt niet voor iedereen de stad van de koningsbol bepaald op de dagelijkse boodschappenroute. Als je ook genoegen neemt met de zilveren of bronzen bol, zijn de heerlijke deegbollen van Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse op de tweede plaatst geëindigd. De oliebollen van bakker Ivo Vliegendehond uit Wolvega zijn met een derde plek ook nog steeds verrukkelijk te noemen.

Foto: Smulweb

Nu.nl

Reageer op artikel:
Bakkerij uit Capelle aan den Ijssel heeft de ‘lekkerste’ oliebollen van Nederland
Sluiten