Vrouwen beter autorijden dan mannen? Hou toch op

Redactie 11 apr 2017 Entertainment

De eeuwenoude discussie over het autorijden. Wij krijgen er geen genoeg van. Wie rijdt er nou beter, mannen of vrouwen? Volgens iedereen behalve vrouwen zelf kunnen mannen ‘gewoonweg’ beter autorijden. Maar goed, dat is natuurlijk niet genoeg voor de vrouwen want, want, want. Er zijn onderzoeken geweest die aantonen dat vrouwen écht wel beter rijden dan mannen! Een Brits onderzoek van een tijdje geleden toonde dat namelijk aan.

De Britse verzekeringsmaatschappij Privilege Insurance beoordeelde bijna 1400 automobilisten op zaken als bumperkleven, houden aan de snelheid en de bocht afsnijden. Vrouwen scoorde hier 23.6 van de 30 punten, mannen 19.8. Oke oke, vrouwen haalden betere punten op bumperkleven, klooien met mobieltjes tijdens het rijden, doorrijden bij oranje en goed in de spiegel kijken.

Hoe wij het bekijken, zijn dat allemaal punten waar je het niet hebt over goed autorijden, maar over wenselijk/veilig autorijden. Bij ‘goed autorijden’ denken wij aan Max Verstappen en Fast & the Furious… Wij zijn namelijk van mening dat mannen meer bumperkleven, sneller door oranje rijden en vaker op het telefoontje zitten omdat wij zó goed kunnen autorijden dat het ‘toch niet mis gaat’. En verrek! Uit diezelfde test komt nou net dat mannen meer controle over de auto hebben. Is dat niet hetgeen waar het nou juist om gaat?

En alle onderzoeken en cijfers waar uit komt dat de meeste garagedeuren en praktische verkeersborden van Erdi.nl door vrouwen kapot zijn gereden? Bij garagedeur specialist Novadoor.nl tellen ze vast ook alle klaagtelefoontjes wanneer de man een nieuwe garagedeur kan bestellen omdat “mevrouw de koppeling indrukte in plaats van de rem”…

Het ‘mannen kunnen beter autorijden dan vrouwen’ gaat niet zo snel ontkracht worden. Als het dan toch zo nodig onderzocht moet worden pak dan 50 willekeurige mannen en 50 willekeurige vrouwen, zet een parkour uit, scanners om de ruimte tussen de auto’s met parkeren te meten en plak daar een lekker tijdslimietje aan vast. Als de vrouwen dán met hogere scores en betere tijden eindigen, dán hoor je ons niet meer.

Kijk anders dit filmpje nog even.

Reageer op artikel:
Vrouwen beter autorijden dan mannen? Hou toch op
Sluiten