Audi’s e-bike is stijlvol, licht en retesnel

redactie 28 mrt 2016 Entertainment

Wanneer gerenommeerde automerken fietsen op de markt gaan brengen, dan weet je dat het vakmanschap er vanaf zal stralen. Zo is ook het geval bij Audi’s Wörthersee e-bike. Het frame van deze elektrische aangedreven vierwieler bestaat overwegend uit carbonfiber en weegt maar 1.6 kg. In totaal weegt de fiets 21 kg waardoor het een van de lichtste e-bikes van het moment is. Danke schön Audi!

De fiets biedt drie standen. In de Pure stand moet je zelf trappen zonder ondersteuning. In de Pedelec stand word je geholpen door een geriatrische trapondersteuning waarmee je snelheden van wel 80 km/u kunt behalen! De derde stand is de eGrip. Bij deze stand hoef je helemaal niet te trappen en wordt de fiets gewoon een elektronische scooter die een maximale snelheid heeft van 50 km/u. Het vetste aan deze carbonne ros is de Wheelie Modus. De naam verklapt het al een beetje: wanneer je in deze een stand een wheelie maakt balanceert de fiets zichzelf en kun je gecontroleerd op je achterwiel rondjes cruisen.

Ook tof is dat de bike in verbinding staat met je telefoon en je daarop alles kan terugzien. Van snelheden, routes tot zelfs de tricks die je hebt uitgevoerd. Master!

Reageer op artikel:
Audi’s e-bike is stijlvol, licht en retesnel
Sluiten