Audi ontpopt sterkste R8 evah voor Amerikaanse markt

koen 5 nov 2014 Machines

De tijd van de huidige R8 in Amerika is voorbij. Leuk geweest. Op naar een nieuw tijdperk! Daarvoor komt de Amerikaanse afdeling van Audi met een nieuw en speciaal model op de proppen: de R8 Competition. En speciaal wordt ‘ie! Slechts zestig stuks zullen geproduceerd worden van deze krachtige vierwieler. De inspiratie van de nieuwe R8 heeft Audi gehaald uit R8 LMS raceversie. Zo krijgt de Competition een carbon achtervleugel en dat is niet het enige onderdeel wat uit carbon bestaat. De zijspiegelkappen, sideblades, de frontspoiler, motorafdekplaat en het interieur bestaan allemaal uit het vederlichte materiaal. 

Nu het belangrijkste, het vermogen. De Competition krijgt een 5.2 liter V10-motor wat een vermogen levert van 570 pk, overgebracht door een zeventraps S tronic-transmissie. Dat maakt dat de nieuwe R8 in 3.2 seconden van 0 naar 100 km/u kan blazen en daarmee gelijk maar de krachtigste R8 aller tijden is.

De productie van de brute vierwieler start deze maand en de verwachting is dat ze begin 2015 op de weg te zien zijn. Best spijtig dat de R8 Competition voor de Amerikaanse markt wordt geproduceerd. Wie impoteert ‘m effe?

1.

2.

3.

4.

5.

Reageer op artikel:
Audi ontpopt sterkste R8 evah voor Amerikaanse markt
Sluiten