Audi komt met een dikke Prologue Concept Car naar CES

koen 9 jan 2015 Machines

Binnenkort staat de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas weer voor de deur en dat betekent dat de meest prominente automerken weer met leuke speeltjes op de proppen komen. Zo komt Mercedes met de F015 Luxury in Motion en zal BMW met een slim horloge de revue passeren.

Uiteraard kan Audi niet achterblijven. De Duitse autofabrikant komt met de Prologue Piloted Driving, een conceptcar, naar Vegas. Wellicht gaat er wel een lampje branden, en dat is ook niet zo gek, want ongeveer twee maanden geleden was deze bolide ook al in het nieuws. Audi heeft echter de Prologue in de tussentijd verder ontwikkeld en aangepast en wil ‘m showen tijdens de CES.

De eerst Prologue was voorzien van een 4.0 liter V8 motor met twee turbo’s. Dat zorgde voor een vermogen van 605 pk en een koppel van 750 Nm. Klinkt niet heel verkeerd zou je zeggen, maar het geëvolueerde model wordt nog net wat dikker. De V8 wordt in het nieuwe model gekoppeld aan een elektromotor. Gezamenlijk kom je dan uit op 687 pk en met een maximum koppel van 950 Nm. Dat is toch wat serieuzer werk. Het model wat in de gokstad van Amerika te zien zal zijn doet er 3.5 seconden over om van 0-100 te sprinten ten opzichte van de 3.7 seconden die zijn voorganger nodig had.

De elektromotor is overigens niet het enige wat er veranderd is. De CES is een elektrobeurs, dus dan mag je wel wat meer verwachten op het gebied van elektrotechnieken. Zo krijgt de Prologue Piloted Driving een bijzondere lichtinstallatie. Audi voorziet de spectaculaire vierwieler van een vernuftige laserverlichting waar stand opzit voor wegwerkzaamheden. Wanneer je deze stand inschakelt projecteert de auto twee brede lichtstralen om een beter zicht te krijgen op het wegdek.

Verder kenmerkt deze futuristische bolide zich door veel LED lampen in het interieur en via de touchscreens kunnen de passagiers de belangrijkste functies van de auto bedienen. En het zal geen verrassing zijn gezien de naam. Ook met deze auto kun je deels autonoom rijden. De Prologue is echter nog niet zo ver als bijvoorbeeld de F015 van Mercedes die wel volledig autonoom kan rijden (overigens is de F015 ook nog een concept). Maakt verder ook niet uit, het gaat vooral om het feit dat dit model gruwelijk vet is. Het model, de lijnen, de grill niet te vergeten, kortom, wij zijn verliefd op Audi’s nieuwste aanwinst. Of de wagen daadwerkelijk in productie gaat blijft een raadsel. Laten we het hopen.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

Onze Duitse vrienden van Auto Bild hebben al een rondje mogen rijden in de voorganger van diegene die in Las Vegas te zien zal zijn. Heb je in ieder geval een beeld en vooral een idee van het geluid. Lekker brullen!

Reageer op artikel:
Audi komt met een dikke Prologue Concept Car naar CES
Sluiten