De nieuwe Audi A7 Sportback is ronduit schitterend

Redactie 23 okt 2017 Machines

Audi kan je wel om een boodschap sturen als het om auto’s ontwerpen gaat. De Audi A7 Sportback is wat dat betreft misschien wel hun mooiste en meest complete model. Alle luxe die je maar hebt te wensen met een heel sportieve look. Laten ze de nieuwe A7 nu net hebben gepresenteerd.

Is weer dik hoor. De tweede generatie is net een paar millimeter gekrompen in lengte en breedte (4.696 mm lang en 1.908 mm breed), alleen de wielbasis is met een paar mm gestegen, naar 2.926 mm. Qua motor is voorlopig alleen bekend dat ‘ie er in een 3.0 V6 TFSI komt. Die heeft 340 pk en 500 Newtonmeter en is gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling en quattro-vierwielaandrijving. Daarmee blaas je 5,3 seconden naar de 100 en houdt het feestje op bij 250 km/u.

Niet getreurd, er komt nog veel meer keuze, maar die volgen pas later. Daarbij kijken wij natuurlijk uit naar het topmodel, de RS7. Dat kan niet anders dan een megadikke knalbolide worden.

Audi A7 Sportback

Licht
Waar Audi altijd veel lof mee oogst zijn de lampen. De achterlichtunit bij de nieuwe A7 is ook weer zeer opvallend, met een grote over de breedte doorlopende LED-strip. Dat is zo mooi, daar wil je de rest van de rit achter blijven hangen om het te bewonderen. Ook de voorlampen zijn fraai, waarbij je kunt kiezen uit LED, HAD Matrix LED en HD Matrix LED met lasergrootlicht.

Snufjes
Audi zou Audi niet zijn als er de nodige nieuwe snufjes inzitten. Zo bestaat de cockpit uit een twee grote schermen van 10,1 inch en 8,6 inch. Echt James Bond wordt het met de Audi remote parking pilot en de remote garage pilot. Daarmee kan de A7, net als de A8, zelfstandig in- en uitparkeren. Mocht het echt een heel krap plekkie zijn, dan kun je al uitstappen en met de Audi AI-app je auto het parkeervak in dirigeren. Naast dit hoogwaardige functie barst de bolide van de camera’s en sensoren. Het ligt eraan hoeveel geld er in je portemonnee zit, maar reken op zeker vijf radarsensoren, vijf camera’s, twaalf ultrasone sensoren en een laserscanner.

Mocht je helemaal warm zijn geworden dan hebben we goed nieuws, want per november is de A7 Sportback al te bestellen. Wij wachten nog even op de RS7.

Reageer op artikel:
De nieuwe Audi A7 Sportback is ronduit schitterend
Sluiten