Maak kennis met de eerste volledig elektrische bak van Aston Martin: de Rapide E

redactie 17 apr 2019 Machines

We konden er natuurlijk op wachten: de eerste volledig elektrische bolide van een Aston Martin. De Engelse autofabrikant gaat met zijn tijd mee en biedt de liefhebbers van stekkeren wat extra keuze, mochten ze het geld hebben uiteraard. We maken kennis met de Aston Martin Rapide E.

Een best aangename eerste ontmoeting, moeten we zeggen. Dit Britse beestje ziet er toch wel lekker uit zeg. Voor het maken van deze wagen heeft Aston Martin de handen in een geslagen met William Advanced Engineering. Je zou dat bedrijf kunnen kennen van de accu’s die ze maken voor de Formula E-auto’s. Met zo’n team verwachten we wel wat spectaculairs. Kom maar door.

Aston Martin Rapide E

De nieuwe bak van Aston Martin komt met een 65 kWh pakket onder de kap. Hiermee moet ‘ie zo’n 300 kilometertjes kunnen afleggen op een volle accu. De achteras is voorzien van twee flinke elektromotoren die samen goed zijn voor een vermogen van 610 paardenkrachten. Geef ‘m vier luttele seconden en er verschijnen drie cijfertjes op je kilometerteller. Als de bliksem dus. Met een topsnelheid van 250 kilometer per uur kan je zeker ook wel thuiskomen. Enige minpuntje is dat er maar 155 exemplaren worden gemaakt, dus de kans is niet heel groot dat je ‘m kan bemachtigen. Ach ja, dan maar lekker van de fotootjes genieten.

Foto’s: Aston Martin

Reageer op artikel:
Maak kennis met de eerste volledig elektrische bak van Aston Martin: de Rapide E
Sluiten