Apple komt met een nieuwe iPad, iPhone en nog veel meer

thomas 10 sep 2015 Entertainment
 

Apple fanboys konden gisteren hun geluk niet op tijdens het Apple event 2015, en ook voor mensen die niet van hun stoel glijden bij het zien van een afgehapte Apple was er veel te genieten. Deze keynote begon niet met oeverloos gelul over cijfertjes en hoeveel geld Apple uit onze zakken heeft weten de kloppen, maar over nieuwe hebbedingetjes. Bijna alle producten krijgen een update en van de meeste worden wij behoorlijk enthousiast.

De show werd afgetrapt met de Apple Watch. Het trendy Apple product voor om je pols krijgt twee nieuwe kleurtjes: goud en roségoud. Dat is natuurlijk leuk, maar belangrijker is dat je vanaf volgende week aan de slag kan met watchOS 2. Volgens Apple gaat deze update ervoor zorgen dat je het digitale uurwerk nog beter kan aanpassen aan je behoeften.

De vetste aankondiging was de iPad pro. Het eerste dat opvalt is dat deze tablet flink gegroeid is tot een niet misselijk 12,9 inch. Over de beeldkwaliteit hoef je je geen zorgen te maken want met 5,6 miljoen pixels gaat het beeld rete scherp zijn. In combinatie met vier speakers gaat films kijken een waar genot worden. De A9X chip moet er voor gaan zorgen dat het apparaat loeisnel gaat zijn en ook nog eens heel zuinig. Later dit jaar kun je naar de winkel rennen om er één te halen, moet je alleen wel een flinke portemonnee hebben want de goedkoopste variant is al 799 dollar. Dit is een hoop geld, en eigenlijk ben je er dan nog niet want het toetsenbord en de stylus die zijn aangekondigd wil je er echt bij hebben.

Amper bijgekomen van deze monster iPad krijgen we de nieuwe Apple TV op ons bordje. Het kastje voor onder je televisie krijgt een flinke upgrade. Een snellere processor, de nieuwste draadloze technieken en een afstand bediening met touchpad en siri. Het nieuwe tvOS en de toevoeging van Siri moeten er voor gaan zorgen dat je nooit meer van je bank af wil komen. Eind oktober ligt hij in de winkels. Voor het 32GB model betaal je 149 dollar en wil je twee keer zoveel opslag dan ben je 199 dollar kwijt.

Zoals je mag verwachten komt Apple ook nog met een nieuwe versie van de iPhone 6. De 6s en de 6s plus veranderd aan de buitenkant niet heel veel, wel is er een nieuw soort aluminium gebruikt en het glas van het scherm is aangepast. Het nieuwe toestel komt in vier kleuren: zilver, goud, spacegrijs en roségoud. De echte verandering voor deze versie zit aan de binnenkant. Het nieuwe 3D touch en Taptic Engine moeten er voor gaan zorgen dat je telefoon nog gemakkelijker te bedienen is. Verder krijgt hij een flink boost door een nieuwe chip en een betere 12 megapixel camera. Standaard komt het toestel met IOS 9. De nieuwste versie van het besturingssysteem werkt met alle apparaten die nu op IOS 8 lopen, en moet naast een verbeterde gebruikerservaring ook gaan zorgen voor een langere batterijduur. Als je op 25 september al en nieuwe iPhone wil scoren moet je wel naar Duitsland toe want Nederland en België zijn pas later aan de beurt. Volgens Apple krijgen de 6s en 6s Plus dezelfde prijs als hun voorganger.

Reageer op artikel:
Apple komt met een nieuwe iPad, iPhone en nog veel meer
Sluiten