‘Apple komt met ‘budget’-Plus model’

Redactie 1 sep 2015 Entertainment

Goed nieuws voor iedereen die na de zomervakantie wat krap bij kas zit, maar wel toe is aan een nieuwe smartphone. Apple zou volgens iPhonenieuwsblog dit jaar naast de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus ook een wat compactere en goedkopere iPhone 6c en iPhone 6c Plus willen lanceren. Het is nog niet helemaal duidelijk of het nieuwe toestel volgende week tijdens de Apple keynote al zal worden aangekondigd. Deze kan overigens 9 september hier live gevolgd worden.

Volgens de iPhone blog is de kans groot dat het nieuwe toestel pas begin 2016 op de markt zal verschijnen. Zo zou Apple willen voorkomen dat de goedkopere uitvoering rechtstreeks concurreert met de iPhone 6s. Wellicht dat het Apple ook wat helpt met de sales gedurende het voorjaar en de zomer, ook de Apple-kassa’s moeten immers het hele jaar door blijven rinkelen. Of dit zal werken? Tuurlijk. Straks liggen ze weer met een slaapzak voor de Apple store hoor.

De lancering van grotere uitvoeringen lijkt overigens wel érg veel op de strategie van Samsung, die duidelijk heeft ingezet op grote devices. Misschien dat Samsung nu weer genoeg input heeft voor een nieuwe rechtszaak?

Reageer op artikel:
‘Apple komt met ‘budget’-Plus model’
Sluiten