Zo kom je verrassend uit de hoek tijdens het kerstdiner

redactie 21 dec 2018 Entertainment

Het is weer die tijd van het jaar. Gezellige avondjes met familie en vrienden bij elkaar terwijl buiten witte sneeuwvlokken uit de hemel komen. Nou ja, motregen, het blijft Nederland hè. Desalniettemin is het voor jou de uitgelezen kans om aan je kenniskring te showen dat jij wel weet hoe je een goed kerstavondje moet organiseren.

De drankvoorziening bij gemiddeld kerstdiner blijft namelijk vaak steken bij wijn en bier. Op zich niks mis mee, maar als je de avond net die extra touch wil geven moet je met iets beters komen. Een goed aperitiefje doet wonderen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere cider. Een fris voorafje die een nieuwe dimensie geeft aan een sfeervolle avond.

Appetijtelijk aperitiefje

Volgens de etiquette moet een goed aperitiefje aan een aantal voorwaarden voldoen. Allereerst moet het verfrissend zijn en niet te veel alcohol bevatten. Een herfstbokje gaat ‘m dus niet worden. Ook moet je door het drankje en de snacks zin krijgen in al het lekkers dat nog komen gaat. Laat die bitterballen dus maar staan voor de late uurtjes. Ga in plaats daarvan gewoon voor een paar olijfjes met, je raadt het al, een lekkere apple cider. Dit frisse drankje voldoet namelijk aan al deze voorwaarden.

apple cider kerstdiner

Om het helemaal goed te doen en de smaakpapillen van je gasten tevreden te houden zorg je dat je verschillende ciders in huis hebt. Gelukkig heb je veel meerdere smaken om uit te kiezen. Als puntje op de ‘i’ van kerstdiner kun je het beste nog een zak ijs halen. Samen met een ijstang doe je dit is een glazen schaal en zet je die op tafel. Sommige ciders maak je namelijk compleet met een paar blokkies ijs erin. Dankzij deze fantastische tips kom jij straks verrassend uit de hoek met een verfrissend aperitiefje. Graag gedaan.

Geen 18, geen alcohol.

Reageer op artikel:
Zo kom je verrassend uit de hoek tijdens het kerstdiner
Sluiten