Gozer op Antarctica probeert tevergeefs te koken bij -70°C

redactie 13 okt 2018 Entertainment

Fransoos Cyprien Verseux werkt op Antarctica. Met temperaturen rond die ’s winters zelfs kunnen zakken tot onder de -80°C zijn de simpelste dingen daar zo lastig dat zelfs alleskunner Dora er een flinke kluif aan zou hebben. Neem bijvoorbeeld de dagelijkse kost van het koken. Bak daar op de Zuidpool maar eens een eitje voordat deze zo hard is als een baksteen.

Verder weg dan het ISS

Cyprien werkt op de meest afgelegen onderzoeksbasis ter wereld: Concordia Station. Zelfs het ruimtestation ISS dat op 400 kilometer boven de aarde ronddwarrelt is dichter bij de bewoonde wereld dan het onderzoekscentrum op Antarctica. Door de extreme kou is deze afgelegen locatie maar enkele keren per jaar te bereiken. Voertuigen kunnen hier op andere momenten simpelweg niet komen. Daarom zitten ze hier met een clubje van dertien man, bestaande uit onderzoekers, technici, een kok en een arts.

Voor een interview met Bored Panda ging hij even tevergeefs een poging doen buitenshuis wat eten te bereiden. Dit is op een plek waar zelfs bacteriën niet kunnen overleven natuurlijk niet te doen. Wel levert het deze bizarre plaatjes op.

 

Bored Panda

Reageer op artikel:
Gozer op Antarctica probeert tevergeefs te koken bij -70°C
Sluiten