Anonymous start grootste operatie ooit om IS digitaal te vernietigen

redactie 16 nov 2015 Entertainment

Na de rampzalige gebeurtenissen van afgelopen vrijdag in Parijs heeft de hackersformatie Anonymous opnieuw de oorlog verklaart aan IS. In een videoboodschap vertelt de woordvoerder van de groep dat ‘de grootste operatie ooit’ wordt opgestart tegen de terroristen.

Strak in pak met het karakteristieke masker op ’t hoofd zegt hij: ‘We zullen jullie opjagen. Anonymous gaat wereldwijd achter jullie aan. Weet alvast dit, we gaan jullie vinden en we laten jullie niet ontsnappen. Verwacht massale cyberaanvallen. Het is oorlog.’ Via de hashtag #OPparis kan de voortgang van de operatie worden gevolgd.

Het is niet voor het eerst dat Anonymous de oorlog verklaart tegen IS. Na de aanslag op het Franse tijdschrift Charlie Hebdo verkondigde de hackers ook al maatregelen te gaan nemen. Zo worden elke dag tientallen Twitter-accounts van IS aanhangers gedetecteerd en gerapporteerd. Pas als accounts door andere gebruikers worden gemeld dan worden pagina’s verwijderd, Anonymous doet dat massaal.

 Hetzelfde geldt voor propagandavideo’s op YouTube.  Daarnaast werden al meer dan 1.000 websites van IS vernietigd. Toch is er nog veel werk aan de winkel. Uit onderzoek bleek dat een jaar geleden nog tussen de 50.000 en 70.000 Twitteraccounts in de lucht waren van extremisten die IS aanhangen.

Reageer op artikel:
Anonymous start grootste operatie ooit om IS digitaal te vernietigen
Sluiten