Anonymous gooit Rick Astley in de strijd tegen IS

redactie 24 nov 2015 Entertainment

Anonymous blijkt over het nodige gevoel voor humor te beschikken. Zoals jullie weten hebben de sympathieke computernerds de oorlog verklaard aan de extremistische woestijnratten van IS. Zo haalden ze al meer dan duizenden Twitteraccounts uit de lucht en slingerden ze vorige week een doe-het-zelf-gids op ‘t web hoe de gewone burger mee kan helpen in de online strijd. Hun nieuwe wapen in hun digitale oorlog? Rick Astley!

Volgens diverse Franse media bestookt de hackerformatie de terroristen nu continu met de legendarische jaren’80 hit Never gonna give you up. Doen ze als volgt. Anonymous heeft alle hashtags op Twitter getraceerd die door de boeven van IS en hun zielsverwanten worden gebruikt. Door een onmeetbare hoeveelheid spamtweets onder Rickrolls de ether in te slingeren moet het communicatienetwerk van IS ontregelt worden. Daarbij moet de track de jihadisten mateloos gaan irriteren dat ze geeneens zin meer hebben om Twitter te gaan gebruiken.

Haha wat mooi dit! IS wordt gewoon gerickrolld. Of Rick Astley zelf de humor ervan kan inzien is vooralsnog niet bekend. Volgend jaar start hij met een nieuwe tournee. 

Reageer op artikel:
Anonymous gooit Rick Astley in de strijd tegen IS
Sluiten