De Angel of Death is het dikste fonkelende AC 130 vliegtuig ooit

Redactie 2 mrt 2018 Entertainment

Nee, het is nog geen nieuwjaar en ook geen luchtshow van Rammstein. Aanschouw de nieuwe technologie van de Verenigde Staten. Met deze AC 130 kun je wel hele mooie shows weggeven, dat is natuurlijk niet de bedoeling.

In eerste instantie lijkt het op een AC 130 gevechtsvliegtuig, maar niets is minder waar. Het blijkt juist een verdedigingsvliegmachine te zijn. Het is een rakettenafweerder, een defensieve tactiek en dus geen wapen. Met dit ding kun je hittezoekende raketten mee verwoesten. De vonken zijn zo heet (meer dan 550 graden) dat ze raketten kunnen verwoesten. Als ze dan uit de AC 130 komen, krijgen ze ook nog eens een na-effect van een engel. Wat een geweldige uitvinding. Defensie en kunst samengebracht in één wapen.

Her-cu-les

Het ministerie van Defensie in de Verenigde Staten postte de bovenstaande video op haar Twitteraccount. Helaas kwamen er nogal verdeelde reacties op de tweet. Als je niets van dit defensieve vliegtuig af weet en dan de tekst leest: ‘Her-cu-les, Her-cu-les! You don’t want to be on the receiving end of this gunship, aka the Angel of Death.’ Tja, dat klinkt niet echt heel vriendelijk. Veel mensen dachten dat de Angel of Death naar het killen van mensen verwees. Dan moeten ze toch wat meer onderzoek doen. We begrijpen het wel een beetje. Niet zo slim USA.

Foto: Lockheed Martin

Reageer op artikel:
De Angel of Death is het dikste fonkelende AC 130 vliegtuig ooit
Sluiten