Andy Green wil wereldsnelheidsrecord neerzetten van 1600 km/u

luc 23 mrt 2015 Machines

In 1997 was het dezelfde man, Andy Green, die destijds het wereldsnelheidsrecord op land neerzette. Met een snelheid van bijna 1228 km/u reed hij door de geluidsbarrière heen. Dit maal wil hij opnieuw het record verbreken, maar nu met de Bloodhound SSC. Deze auto (zeg maar gerust raket) zou een snelheid van 1600 km/u moeten behalen. Niet bang!

Zie hier Andy’s vorige record:

De Bloodhound SSC is 13 meter lang en weegt 8,5 ton. Daarnaast is hij uitgerust met een Rolls-Royce EJ200 straalmoter en zal hij worden aangedreven door een raket die normal gesproken gebruikt wordt bij het lanceren van satellieten. Hoeveel pk zal dit opleveren denk je? Maar liefst 135.000!! Als de 1600 km/u wordt behaald, dan zullen de wielen van de Bloodhound 170 keer per seconde draaien.

Met zo’n hoge snelheid kan elk losliggend steentje die de wagen raakt al fataal zijn. Daarom wordt de auto voorzien van ballistische panelen die de impact ervan kunnen absorberen. Check hier de test.

Er is nog geen duidelijkheid over wanneer precies het record mogelijk verbroken zal worden, maar 2016 lijkt hoogstwaarschijnlijk het jaar ervoor.

Reageer op artikel:
Andy Green wil wereldsnelheidsrecord neerzetten van 1600 km/u
Sluiten