Amy Willerton laat de temperatuur flink oplopen deze zaterdag

webredactie 26 sep 2015 Girls

Het Britse model Amy Willerton is natuurlijk altijd leuk om naar te kijken, maar wat blijkt ze is ook nog eens super om een middagje gezellig mee door te brengen. Onze collega’s van de Britse FHM zette haar terecht op de cover en interviewden deze spontane blondine over haar jeugd in de nineties, haar leven in Amerika en wat ze gaat doen na haar modellencarrière.

Amy kwamen in 1992 in London ter aarde en dus een echte nineties baby. Als ze terug denkt aan haar jeugd hebben vooral de Pokémonkaarten flink indruk gemaakt. ‘Ik heb nog steeds een enorme map met al mijn kaarten. Ik heb er honderden verzameld en ben uiteindelijk gestopt toen ik een bijzondere kaart van Mew in handen kregen. Toen ik die had werd ik een Pokémon legende op het schoolplein.’

Dit jaar verhuisde Amy naar Amerika en dat bevalt haar prima. ‘Ik wilde al jaren naar Amerika verhuizen, maar nu dacht ik: ik doe het gewoon! Mijn hele leven is flink veranderd en ik ben nu echt een California girl. Vroeger zat ik 80% van de tijd binnen, maar nu is dat helemaal veranderd. Ik ben altijd buiten om te surfen, hardlopen, paardrijden, vissen of om aan yoga te doen.’

Over de Amerikaanse sporten moet ze nog wel wat leren, maar ze geniet er wel van. ‘Ik ben nog steeds aan het leren over alle verschillende sporten hier. Toen ik naar een basketbalwedstrijd van de L.A. Clippers ging hadden een paar vrienden mij van alles wijsgemaakt. Elke keer als de Clippers scoorde riep ik: Yay, Touchdown! Dat was behoorlijk beschamend. Ik heb ook de Dodgers zien spelen en dat was echt geweldig. Het meest belachelijke wat ik tot zo ver heb gezien is UFC vechtster Ronda Rousey. Het gevecht duurde maar 14 seconde, zij is echt ongelofelijk.’

Een belangrijk onderdeel bij Amerikaanse sporten is al het eten op de tribune en daar weet Amy ook wel raad mee. ‘Het eten in het Dodgers Stadium was echt geweldig. Ze hebben daar zowel hotdogs als kipvleugeltjes in plaats van maar één van de twee, dat was echt super. Het bier is overal wel een beetje saai, het is niet echt bijzonder.’ Waar ze wel fan van is zijn de Pretzels. ‘Iedereen moet een cheddar en bier pretzel proberen, die zijn echt fantastisch! Het is een pretzel en daarbij krijg je een gigantische bak met cheddar en bier saus. Ik had er voordat ik hier kwam nog nooit van gehoord, maar het is zo lekker!’

Ondanks dat ze zich prima vermaakt in Amerika blijft ze gelukkig wel een echte Britse. ‘Ik ben nog steeds verliefd op thuis. Laatst ben ik nog naar Stonehenge geweest, dat kan hier in Amerika niet. Ik ben echt gek op alles dat met tovenaars en fantasy te maken heeft. Ik vind het heerlijk om te verdwalen in games zoals Fable en Dragon Age. Ik heb echt een fantastisch plan voor als ik met pension ga: ik koop een La-Z-Boy en een Xbox of Playstation. Ik ga dan een soort draken slachtende pensionaris worden. Dat lijk me wel een goed plan om mijn laatste dagen door te brengen.’

Reageer op artikel:
Amy Willerton laat de temperatuur flink oplopen deze zaterdag
Sluiten