Amsterdam Light Festival maakt lichtkunstwerk van de binnenstad

koen 19 nov 2014 Entertainment

De grauwe en donkere winterdagen komen er weer aan. Behalve voor Amsterdam. Onze hoofdstad wordt namelijk het decor voor een 50-daags, licht- en waterfestival. Het Amsterdam Light Festival is een winters lichtfestijn die lichtsculpturen en projecties van hedendaagse (internationale) kunstenaars toont in de historische binnenstad van Amsterdam. En dat is tof!

Het Amsterdam Light Festival is één van de mooiste, zo niet dé moosite, lichtfestivals van Europa. Maar liefst veertig kunstwerken staan er verspreid op de vaarroute en het chillste is dat je dit allemaal kunt bekijken vanaf je luie reet. Je vaart lekker in een boot of sloep langs de route en geniet van alle kleurrijke kunstwerken die tentoon zijn gesteld. Tip van ons: verras je meisje met zo’ n boottochtje. Romantische sfeer, je hoeft alleen maar te kijken en te zitten en het is weer eens wat anders dan de bioscoop. Succes gegarandeerd.

Het festival is van 27 november tot 18 januari en is voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je niet echt een waterratje? Vanaf 11 december tot 4 januari schitteren er ook vijftien kunstwerken op een wandelroute, Illuminade, in de Amsterdamse Plantagebuurt. Hieronder alvast een kleine voorbode van wat je kunt verwachten. 

 

Een kleine sfeerimpressie van de vorige editie:

Voor meer info over het Amsterdam Light Festival klik hier.

Reageer op artikel:
Amsterdam Light Festival maakt lichtkunstwerk van de binnenstad
Sluiten