Amerikaans bedrijf bouwt ingenieus exoskeleton voor soldaten

redactie 3 aug 2016 Entertainment

De soldaat van de toekomst is al bijna de soldaat van nu. Er wordt door een aantal organisaties gewerkt aan pakken waardoor iemand bovennatuurlijke krachten krijgt. Het Amerikaanse bedrijf Revision Military heeft nu een stukje techniek gebouwd waardoor iedereen een beetje Superman kan worden.

Dat er over een paar jaar soldaten kunnen rondspringen zoals in videogames, als Halo en Call of Duty: Advanced Warfare, is nog een beetje overdreven. Maar het pak wat nu gebouwd wordt zorgt er wel voor dat je gewicht met bijna 40 kilo wordt verlicht. Dat betekend dat je met zo’n pak lachend de Nijmeegse vierdaagse uit loopt.

Het systeem heet PROWLER System en werkt door het gewicht van de helm naar het pak te verplaatsen vervolgens naar de heupen en dan naar de benen. Bij de knieën waar een paar motortjes zitten gebeurd dan de echte magie en wordt je gewicht opgevangen. Je kan wel voorstellen dat het een enorm voordeel geeft tegenover je vijand. Momenteel wordt dit fijne stukje techniek nog niet in de praktijk gebruikt maar daar worden ze wel voor ontworpen. Ook in de toekomst valt niet te fucken met de Amerikanen.

Reageer op artikel:
Amerikaans bedrijf bouwt ingenieus exoskeleton voor soldaten
Sluiten