Amateurclub VVSB schrijft geschiedenis na epische thriller in Den Bosch

Het sprookje van VVSB gaat door! De Topklasser uit Noordwijkerhout is de eerste amateurclub in ruim veertig jaar die de halve finale van de beker weet te halen. Een prestatie om trots op te zijn en al helemaal als je ziet hoe ze dat geflikt hebben. Met nog negen minuten op de klok leek Den Bosch er met een 2-0 voorsprong comfortabel bij te zitten, maar binnen een tijdbestek van vijf minuten draaide de rollen volledig om.

In de 81ste minuut ging doelman Van Heemskerk bij een corner in de fout waardoor Tommy Bekooij de aansluitingstreffer kon maken. De Bosschenaren, die de wedstrijd tot zo ver onder controle hadden, waren het daarna volledig kwijt. Amper een minuut na de 2-1 konden ze alweer de bal uit het net vissen en leek een verlening in de maak. Dat het uiteindelijk bij 90 minuten bleef was opnieuw te danken aan een blunder van de doelman van de thuisclub. Waar hij bij de eerste goal nog het excuus had dat het druk was in de zestien kon hij zijn tweede fout onmogelijk goed praten. Een makkelijke vangbal bleek Van Heemskerk te machtig en hij liet het gladde spelobject glippen. De bal viel precies voor de voeten van Maikey Parami die vrij kon binnenschieten en zich zo kon kronen tot matchwinner.

Matchwinner Maikey Parami tikt simpel binnen na de enorme blunder van Van Heemskerk

Maikey, die vandaag gewoon weer stage moest lopen bij de Hema, kon zijn geluk niet op. "Dit is niet normaal, ongelooflijk. Dat we dit als amateurclub hebben kunnen flikken. Ons geheim was dat we na een achterstand van 2-0 vertrouwen bleven houden. Kansen kregen we ook in de eerste helft al genoeg, maar dat we er drie weten te maken in de slotfase, is onvergetelijk." Ook doelpuntenmaker Bekooij kon het bijna niet beseffen en prees de fantastische instelling van zijn ploeggenoten. "Dit is bizar, eigenlijk heb ik er geen woorden voor", zei de aanvaller. "Het was een corner, ik zie die bal komen en kopte raak. Vlak er na 2-2, ja dan krijg vleugels. In de rust hebben we het gezegd: het kan. Zondag hebben we er na rust ook vier gemaakt."

Wie de volgende tegenstander gaat worden van de stuntploeg weten we vanavond, want dan wordt er geloot voor de halve finale. Naast de amateurs gaan ook AZ, Feyenoord, en PSV of Utrecht in de koker. De amateurs van VVSB zullen dus nog één keer flink aan de bak moeten als ze de finale willen halen, maar de Kuip is nu echt in zicht. Hulde voor deze helden.

Natuurlijk was het na afloop groot feest in de kleedkamer.

Maikey Parami, gisteren de grote held en vandaag weer lekker aan het werk in de Hema.