Er ligt nu al een meter sneeuw in de Alpen

Redactie 8 nov 2017 Entertainment

Wintersporters die binnenkort naar de Alpen vertrekken kunnen hun vuist in de lucht gooien, want in de Alpen vallen de sneeuwvlokken massaal uit de hemel. Zoveel, dat er nu al een meter sneeuw is gevallen. Dit is de beste start van het wintersportseizoen in jaren.

In Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk is de afgelopen dagen een halve tot een meter sneeuw gevallen. Dat geldt niet alleen voor de hogere gebergtes, maar ook de lager gelegen delen hebben hun portie gehad. Gemiddeld ligt er in de Alpen boven de 800 meter zo’n 40 tot 80 centimeter sneeuw.

Aankomende dagen doet Moeder Natuur het even rustiger aan, maar volgende week gaat het weer volle bak los. “Vorig jaar viel in december pas de eerste sneeuw, vlak voor de kerstvakantie. Het jaar ervoor was het zo slecht dat het tijdens de schoolvakantie zelfs nog helemaal groen was. Dus het is dit jaar bijzonder vroeg winter”, zegt de altijd vriendelijke weervrouw Diana Woei van Weerplaza.

Roel van den Bekerom heeft nog beter nieuws voor de wintersporters, want hij ziet de gevallen sneeuw boven de 2.000 meter niet meer wegsmelten. “Geweldig nieuws is dat het hooggebergte, inclusief de gletsjerskigebieden, nu een flinke basislaag krijgt. Die blijft hier de komende vijf maanden mooi liggen. Als je niet beter zou weten, waan je je in januari”, zegt de beste man

Dit soort berichten wakkeren de zin in wintersport natuurlijk flink aan. Mocht je binnenkort vertrekken, hieronder kun je zien waar aankomende week het meeste sneeuw valt.

  1. Fontanella (Oostenrijk): 66 cm
  2. Les Gets (Frankrijk): 44 cm
  3. Mürren (Zwitserland): 59 cm
  4. Feldberg (Duitsland): 25 cm
  5. Madonna di Campiglio (Italië): 38 cm

Mocht je snowboarder zijn, Burton heeft onlangs revolutionaire snowboardbindingen onthuld!

Ad.nl

Reageer op artikel:
Er ligt nu al een meter sneeuw in de Alpen
Sluiten