Alles wat je moet weten over de nieuwe Samsung Galaxy S6

Redactie 2 mrt 2015 Entertainment

Smartphonenieuws vanaf de vloer van de Mobile World Congress (MWC), waar Samsung haar nieuwe kroonjuweel heeft geshowd: de Samsung Galaxy S6. Hier alles wat je moet weten van het belapparaat uit Zuid-Korea.

Het toestel komt er in een paar kleurtjes. Je kan kiezen voor goud, blauw, zwart of wit. Voor het eerst heeft Samsung gekozen voor een ander materiaal. Waar bij de vorige S’jes nog gebruik werd gemaakt van kunststof, is bij de S6 de voor- en achterkant van glas en heeft het een rand van metaal.

Specs
Ten opzichte van de S5 is de S6 een stuk afgevallen. Het toestel is nu 6,8 millimeter dun, waar het eerst nog 8,1 millimeter was. Ook in gewicht is ‘tie op dieet geweest, de S6 is 7 gram afgevallen en weegt nu 138 gram. Het schermformaat is hetzelfde gebleven. Qua afmetingen is ‘tie dus nagenoeg hetzelfde als de S5. Het scherm wordt dik met een qhd-resolute van 2560 x 1440 pixels. Wat moet je nog meer weten? Het werkgeheugen is met een gigabyte toegenomen naar 3 GB en de standaard opslagcapaciteit is verhoogd van 16 naar 32 GB. Wel apart is dat de accuduur is verlaagd. Desalniettemin behaalt de S6 minimaal dezelfde prestaties als de S5. De camera bestaat uit een 16 megapixel achter en heeft een 5 megapixel voor de selfies. Allebei de camera’s hebben hdr, wat zorgt voor meer details in lichte en donkere situaties.

Opladûh
Best wel nieuw. De S6 kan draadloos worden opgeladen. Dankzij een nieuwe technologie kan de telefoon extra snel energie tanken. In een half uur is je accu weer voor 50% vol. Nice.

Lappen via je mobiel
Ook nieuw is Samsung Pay. Inderdaad, een systeem waarbij je mobiel kan betalen. Deze betaaldienst ondersteunt de technologie die in Nederlandse bankpassen , barcodes en betaalapparaten wordt gebruikt. Volgens Samsung kun je met haar betalingssysteem in 90% van de winkels betalen. Wel een beetje jammer dat het systeem voorlopig alleen in de USA en Zuid-Korea beschikbaar is.

S6 Edge
Naast de S6, onthulde Samsung ook de S6 Edge. Een vergelijkbaar toestel met als verschil dat ‘ie gebogen randen aan de zijkanten van het scherm heeft. Deze telefoon heeft verder dezelfde specs als de S6, maar heeft een iets grotere accu, is 0,2 mm dikker maar wel een tikkie kleiner.

Prijs
Wat gaat dit geintje kosten? De S6 krijgt een prijskaartje om de nek gehangen van 699 euro voor het 32 GB-model. De Galaxy S6 Edge moet 849 euro gaan kosten. Vanaf 10 april zijn de telefoons in ons land verkrijgbaar.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over de nieuwe Samsung Galaxy S6
Sluiten