Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 7

redactie 8 sep 2016 Entertainment

De stofwolken zijn opgetrokken en de geruchtenmolen is gestopt met draaien. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn gisteravond officieel gepresenteerd. Belangrijkste wijzigingen aan Apple’s nieuwe apple of the eye: de 7 is waterbestendig (yes), heeft een nieuwe camera (yes), de standaardopslagcapaciteit is vergroot van 16 naar 32 GB (yes) en heeft geen ingang meer voor je koptelefoon (hmm).

Om op dat laatste gelijk door te gaan. De telefoon wel gewoon verbinding maken met Bluetooth-koptelefoons of oordopjes die in de zogeheten oplaadpoort passen. Eigenlijk is er helemaal geen man overboord, want voor mensen nog gebruik willen maken van hun koptelefoonstekkertje, daar belooft het bedrijf een adapter in de doos te stoppen. Waarom heeft Apple dan toch afscheid genomen van de audiojack? Om ruimte te maken voor nieuwe technologieën. Oké!

Nieuwe oordopjes
Naast nieuw telefonisch geweld kondigde Apple ook nieuwe oordopjes aan. Draadloze om precies te zijn. De AirPods lijken op de EarPod koptelefoon, maar zijn dan gewoon twee dopjes die draadloos zijn. Volledig opgeladen gaan ze in totaal vijf uur mee en vanaf eind oktober beschikbaar voor een prijs van 179 euro. Benieuwd hoe ze zitten, maar ze zien er heel relaxed uit.

Dikke camera
Een van de belangrijkste aanpassingen is een nieuwe camera. Was ook wel nodig, want daar blonken de afgelopen modellen niet echt in uit ten opzichte van de concurrentie. Dat moet nu helemaal anders. Zo heeft de iPhone 7 Plus twee lenzen die foto’s moeten maken die niet minder zijn dan de apparaten waar professionele fotografen kiekjes mee schieten. Zo kun je ook foto’s maken waarbij de achtergrond onscherp is en de voorgrond eruit knalt. Dit alles is mogelijk dankzij de dubbele camera aan de achterkant met twee sensoren van 12 megapixel en de al genoemde twee verschillende lenzen.

Beide modellen hebben nu optische beeldstabilisering en een betere autofocus, kunnen dankzij een groter diafragma betere foto’s maken in een donkere omgeving en heeft de selfiecamera een upgrade gekregen naar 7 megapixels. Je Snapchat en Instagramfoto’s waren nog nooit zo zuiver.

Grootte, thuisknop, kleurtjes en prijskaartje
De schermgrootte blijft ten opzichte van het vorige model gelijk met 4,7 inch. Veel groter hoeven ze ook niet te worden en anders haal je de Plus wel (ook gelijk gebleven met 5,5 inch). Wel vernieuwd is de home button. Deze is drukgevoelig geworden en maakt gebruik van de nieuwe technologie Force Touch, die ook op de nieuwe Macbooks zit.

Dan de kleurtjes. De geruchten bleken waar, want naast het bekende zilver, goud en roségoud komt het toestel ook in het nieuwe matzwart en het glanzende pianozwart, wat ze bij Apple jet black noemen. Zoals gezegd is de versie met 16 GB van het menu gehaald en kun je nu kiezen uit 32 GB, 128 GB en 256 GB aan opslagruimte. Dan nog de prijzen. De iPhone 7 gaat voor 769 euro over de toonbank, terwijl de Plus 909 euro kost. Beide zijn vanaf 16 september verkrijgbaar in Nederland.

Conclusie
Standaard meer opslagruimte. Een nieuwe ingang voor je koptelefoon. Maar eigenlijk is er ook weer niks aan de hand want er wordt toch een plug in bijgeleverd waar je jouw koptelefoon mee kunt connecten. Je kunt ‘m eindelijk zonder consequenties in de wc laten donderen. Twee nieuwe zwarte kleurtjes en een veel betere camera. Video hieronder legt alles nog een keertje haarfijn uit.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 7
Sluiten