Alles wat je moet weten over de ‘dislike’ knop van Facebook

Zo ongeveer vanaf de eerste dag dat Facebook het levenslicht zag was iedereen er naar opzoek: de dislike-button. Een manier om aan te geven dat sommige shit die je ziet gewoon fucking stupid, sneu of lomp is. Na lang wachten heeft mister Suckerberg eindelijk aangekondigd dat deze knop er gaat komen. Maar wacht even voordat je alle ergelijke updates gaat disliken, want zo werkt het niet helemaal.

Het schijnt volgens kenners een soort empathieknop te worden. Meer een respect-knop. Zoiets als Hyves had. Ken je dat nog Hyves? Hyves. Voordat Facebook zo popi jopi werd hebben we toch flink wat afgehyved met z’n allen. Met Raymond Spanjar als lachende derde. 

Anyway, het doel van de knop is om mensen een optie te geven om te reageren op een vervelend bericht. We nemen als voorbeeld het overlijden van de hamster van je vriendin. Ze is ontroostbaar en laat de wereld via Facebook weten hoe zwaar dit verlies voor haar is. Het is natuurlijk raar om dit bericht een dikke ‘like’ te geven en daarom kun je over een tijdje op de respect knop drukken. Wanneer die er komt is nog onzeker.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over de ‘dislike’ knop van Facebook
Sluiten