Alles wat er gebeurde rond Kanye’s release van Yeezy Season 3 en zijn nieuwe album

In een uitverkocht Madison Square Garden in New York presenteerde Kanye West gisteravond zijn lang verwachte nieuwe collectie en liet hij zijn album horen. Het event kon live gestreamed worden via Tidal en dat gebeurde wereldwijd in grote getale. Voor iederen die niks heeft meegekregen van het mode en muziekspectakel hebben we hier een samenvatting van wat er voor, tijdens en na de show allemaal gebeurde.

Kanye heeft in totaal drie jaar over zijn nieuwste album gedaan en zo lang als het album op zich liet wachten, zo vaak is het ook van naam veranderd. Van ‘So Help Me God’ naar ‘SWISH’ naar ‘WAVES’ en uiteindelijk werd een paar dagen voor het album werd gepresenteerd besloten om het ‘The Life of Pablo’ te noemen. In typische Kanye stijl is het een lekkere cryptische titel die veel mensen doet speculeren over welke Pablo hij het heeft. Gaat het over de cocaïne-koning uit Colombia, Pablo Escobar, of toch over de schilder Pablo Picasso. Welk van de twee het ook is, Yeezy zet weer veel kwaad bloed omdat hij zich met deze historische figuren zou vergelijken. Voordat hij de titel van het album officieel aankondigde gooide hij de afkorting T.L.O.P op Twitter en liet weten dat iedereen die raadde waar de afkorting voor stond een paar Yeezy 350 boost kreeg én kaartjes voor de show. Hij voegde de daad bij het woord en 33 fans mochten zoals beloofd de prijs persoonlijk in otvangst nemen.

Kanye had voor zijn show 1.200 modellen nodig en riep daarbij de hulp in van de mensen van ‘The Big Apple’, New York. Tijdens open audities kon iedereen binnen lopen in de hoop geselecteerd te worden voor de show van gisteravond. Heel tof om geselecteerd te worden natuurlijk, maar je moet je wel aan wat regeltjes houden tijdens de show. De modellen hebben minstens een uur lang moeten staan en hadden zich aan strikte regels te houden. Één van de modellen tweette de lange lijst met dingen die verboden waren.

Zoals bij elke echte modeshow startte het hele gebeuren ruim twintig minuten te laat maar dat vond niemand erg. Mister West trad samen met Lamar Odom, die voor het eerst sinds zijn overdosis afgelopen herfst publiekelijk te zien was, de arena binnen. Yeezy zette zijn laptop neer, plugde een aux-kabel in en speelde een uur lang nieuwe muziek. Hij werd omringd door iedereen die op het album staat en een grote groep vrienden waaronder: 2Chainz, Vic Mensa, Naomi Campbell, Young Thug, Pusha-T, Kid Cudi en nog vele anderen. Ondanks het feit dat er een kleine 20.000 mensen in het Madison Square Garden passen voelde alles heel intiem. Tussen nummers door had Kanye interactie met het publiek, hij vertelde de zaal af en toe iets over het album en de nummers en hij had vooraal veel plezier en ging los op zijn eigen muziek met iedereen die eraan had meegewerkt.

Na de show tweette Martin Skhreli, die je misschien nog kent van die keer dat hij de prijs van een kanker medicijn 5.000 procent duurder maakt of van toen hij het laatste album van The Wu-Tang Clan kocht voor twee miljoen euro, dat hij Kanye’s album graag aan wilde schaffen. Maar hij wil natuurlijk niet dat iemand anders het te horen krijgt dus hij deed Kanye een bod van tien miljoen euro om ervoor te zorgen dat alleen hij het album in handen krijgt. Dus. 

 

Dit aanbod moet officiel bekeken worden door de board of directors van Kanye West en daardoor kan de release van het album wat uitlopen. In de tussentijd kan je de ‘Live Rip’ van het album hier streamen. En genieten van een kleine impressie van de show.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

 

Reageer op artikel:
Alles wat er gebeurde rond Kanye’s release van Yeezy Season 3 en zijn nieuwe album
Sluiten