Alles over de camera specs van de Samsung Galaxy S7

redactie 13 apr 2016 Entertainment

Al bij de aankondiging van de Samsung Galaxy S7 gaf de fabrikant hoog op over de nieuwe camera functies. Deze is namelijk sterk verbeterd waarbij er goed is geluisterd naar de wensen van de gebruikers. Dat is uiteraard wat Samsung zelf communiceert. Maar wat zijn dan eigenlijk de specificaties van de camera van het nieuwe vlaggenschip van Samsung? Wat kunnen we over de camera van de Galaxy S7 zeggen?

Megapixel-race
Al jarenlang is er tussen de verschillende fabrikanten en producenten een strijd bezig met betrekking tot de megapixels van de camera. Daarbij probeert elke fabrikant om de camera van zijn of haar telefoon te voorzien van zoveel mogelijk megapixels. Samsung toont met de Galaxy S7 in ieder geval ontzettend veel lef door nadrukkelijk te laten zien niet meer mee te gaan in die wedloop. De camera aan de achterzijde gaat qua resolutie namelijk achteruit ten opzichte van de S6. De lens van de camera is echter wel voorzien van een groot f/1.7 diafragma waardoor er goed belichte foto’s gemaakt kunnen worden. Bovendien is de camera ook voorzien van optische beeldstabilisatie, zodat de trillingen van je hand geen enkele invloed hebben op de foto.

Dual pixel
De camera van de Samsung Galaxy S7 kan ook omschreven worden als een dual pixel camera. In tegenstelling tot de camera aan de achterzijde heeft de camerasensor juist wel een hoge resolutie. Hierdoor zijn er voor iedere individuele pixel op een foto twee diodes op de sensor beschikbaar. Dat is met name voordelig voor foto’s bij weinig licht. De grotere pixels zorgen dan namelijk alsnog voor een foto van hoge kwaliteit.

Nieuwe functies
Natuurlijk heeft de camera de bekende functies. Er zijn echter ook een aantal nieuwe mogelijkheden bijgekomen, zoals de Bewegingsfoto. Samsung reageert daarmee op de Live Photo van Apple. Een andere belangrijke vernieuwing is dat alle foto’s die gemaakt worden, opgeslagen kunnen worden in RAW formaat. Daardoor kunnen professionele fotografen er ook mee aan de slag. Overigens vinden we aan de voorkant van de smartphone een 5 megapixel selfie camera met een f/1.7 lensopening.

Reageer op artikel:
Alles over de camera specs van de Samsung Galaxy S7
Sluiten